Norge, som lenge har vært kjent som en snowboardnasjon med et arsenal av gode juniorkjørere, stakk også av gårde med prisen for "Beste team" med samtlige fem kjørere blant de ni beste.

Stian Sivertsen fra Kongsberg kom på 3. plass, Stian Aanestad, Kongsberg på 5. plass, mens Sebastian Krohn, NTG Bærum på 8. plass og Truls Berg, NTG Bærum endte på en god 9. plass.

Badertscher en av verdens beste juniorkjørere  
Badertscher, som kommer fra Åneby nær Varingskollen og går på snowboardlinja på NTG Bærum, var best av alle.


– Han kjørte stort og sikkert. Ulrik har vist en enorm progresjon for tiden. Han er kanskje en av de beste og definitivt den mest kreative juniorkjørerne i verden, forteller en glad trener Jens-Erik Holmquist fra NTG Bærum på telefon fra Italia. Ulrik landet for første gang en backside 1080-rotasjon på bigjumpet. Han var best i kvalifiseringen og kjørte også best i finalen. Han viser dermed at han er i den desiderte verdenstoppen blant juniorer og vi kan regne med å se mer til ham fremover.

Konkurransen foregikk i disiplinen slopestyle, og bestod av en løype med to store hopp, tre rails og en bil kjørerne kunne jibbe på. Badertscher reiser direkte til Laax for å kjøre den store Ticket To Ride-konkurransen Burton European Open, som begynner 14. januar.

 
World Rookie Festival, som samlet 40 av verdens beste juniorer fra 8 nasjoner, ble for første gang arrangert i Kongsberg 2004.