- Stolheis i Fageråsen har lenge vært etterspurt av våre gjester. I gjesteundersøkelser er dette kommet fram som det største savnet. Nå tar vi skikkelig tak, og går for en 8-seter og snøproduksjon i tilhørende nedfart, sier destinasjonssjef i Trysilfjellet Bosse Halvardsson.
 
2000 meter og 330 meters høydeforskjell 
Den nye heisen blir 2000 meter lang, like lang som Fjellekspressen på Trysil Turistsenter. Høydeforskjellen ligger på ca 330 meter, og kapasiteten vil i begynnelsen ligge på 2500 personer i timen, men kapasiteteten totalt skal beregnes til 3600 personer i timen.
 
- Vi har kommet langt med planleggingen av heisen, sier Halvardsson. Dalstasjonen blir 100 meter nord for heisen Skarven i Fageråsen. Hvor toppstasjonen blir står mellom to alternativer. Enten på toppen av Trysilfjellet, på 1132, eller mer beskyttet mot vær og vind litt lenger ned. Og hva vind gjelder så vurderer vi vindskjermer, så fremt vi kommer over teknikk som er ny og bedre enn dagens. En annen ting vi har til vurdering er garasje, slik at stolene parkeres etter endt skidag.
 
Tidligere åpning i Fageråsen  - men uten heisen Fjellroa 
Stolheisen og snøproduksjon i tilhørende nedfart vil sikre tidligere start i Fageråsen, og målsetningen vil være åpning første eller andre helgen i desember.
 
-Hele Fageråsen vil få et løft neste sesong. Vi planlegger en god del arbeid med flere nedfarter, blant annet hva fallretningen gjelder, og dette vil forbedre skikjøringen i Fageråsen, lover Bosse Halvardsson. I de nye planene over heiser og bakker i Fageråsen vil noe måtte vike. T-krokheisen Fjellroa går av med pensjon etter denne sesongen og Skarven flyttes. I området der Fjellroa er kommer en ny heis, men det vil ikke skje til neste sesong, sier destinasjonssjefen i Trysilfjellet. 
 
Til sesongen 2006-2007 er det Fageråsen som får de største forbedringene, og de blå og røde nedfartene på høyfjellet blir enda bedre og får bedre tilgjengelighet. Dette gleder mange!