Nå er The Arctic Challenge tilbake i Holmenkollen for å slå rekorden og vise snowboardakrobatikk på høyeste nivå. Denne gangen i Midtstuen, som ikke har vært i bruk siden Armin Kogler ble verdensmester i 1982.

The Arctic Challenge samarbeider med Skiforeningen om den historiske gjenåpningen av Midtstuen. Det er et stort prosjekt når The Arctic Challenge's berømte quarterpipe på 10 meter skal konstrueres i et nedlagt hoppanlegg.

The Arctic Challenge 2006 blir et todelt arrangement som kombinerer grunnpilarene i snowboard: Konkurranse, lek og opplevelser. Det blir en åpen konkurranse hvor mindre kjente talenter får anledning til å konkurrere om plasser til den store finalen med stjernene.

I tillegg til 200 000 kroner i pengepremier og Oakley's berømte gullklokke verdt 200 000 kroner, er høydepunktet reise med Terje Håkonsen og en liten gruppe snowboardere gjennom Nord-Norge på jakt etter de beste frikjøringsmulighetene. Mens konkurransen i Oslo er åpen for kjørere, medier, sponsorer og publikum, blir frikjøringskonkurransen i den arktiske naturen kun for vinnerne fra Midtstuen og utvalgte kjørere.

Det blir en hektisk sesong for Terje Håkonsen, som sesongdebuterer med premiere på filmen First Descent på 250 amerikanske kinoer den 1. desember. Foruten The Arctic Challenge, setter Håkonsen & co opp et quarterpipe-fyrverkeri under kinesisk nyttår (første uken i februar) i Badaling utenfor Beijing. Håkonsen er også invitert til flere konkurranser, blant annet det gigantiske X-Trail Jam Session i Tokyo Dome i desember. Innimellom blir det tid til filming med Volcom-prosjektet, som skal ferdigstilles denne sesongen.

Det skal bli morsomt å komme tilbake til Midstuen, he-he, sier Håkonsen, som var 8 år da han så Armin Kogler bli verdensmester foran 30 000 tilskuere.

Kilde: www.tacky.no