Det vil under arrangementet bli kåret norgesmestere, samt sammenlagt vinnere i årets Statkraft Snowkiting Cup. I sistnevnte konkurranse teller også resultatene fra de første rundene av Statkraft Snowkiting Cup, som ble avholdt på Haugastøl, Tyin-Filefjell og Vadsø tidligere i vinter.

Begge konkurransene blir fordelt på følgende øvelser:
- Kvinner freestyle ski/snowboard
- Menn freestyle ski
- Menn freestyle snowboard
- Race

Mange av verdens beste kvinner og menn deltarSist ukes verdenscup vinner på Geilo, Kari Anne Tragethon, Hallingskarvet Kiteklubb, er blant de påmeldte til konkurransene på Trysil. Mens det er Marte Fjeldsgaard, Oslo Kiteklubb, som leder i årets Statkraft Snowkiting Cup, med seier i to av de tre første rundene. Det går mot en jevn og spennende avslutning på årets konkurranser i blant kvinnene i freestyle ski/snowboard.

Blant menn er det også svært jevnt, både i ski og snowboard. Sigve Botnen Haugastøl Kitklubb, nr. 2 sammenlagt i årets verdenscup og Remi Meum Haugastøl Kiteklubb, nr. 3 sammenlagt i årets verdenscup, kniver i teten av årets Statkraft Snowkitng Cup for snowboard. Disse to er utvilsomt også favoritter til å stikke av med årets NM tittel.

Hos skigutta stiller Erling Lefsaker, Tønsberg Kiteklubb, som en av de store favorittene. Mens kanskje den største favoritten av dem alle, Bjørn Kaupang fra Haugastøl Kiteklubb, desverre ble skadet under verdenscupen på Geilo, og er usikker på om han i det hele starter årets NM runde.

I race er det veteranen, Arnulf Refsnes Oslo Kiteklubb, som er favoritt til å stikke av med årets tittel, men også her hevder Erling Lefsaker seg, og må nevnes som en av favorittene.

www.norgeskiteforbund.no