Sommeren har nå begynt å slippe grepet over Skandinavia og deler av Europa. De første tegnene på at Kong Vinter er på vei er tydelige.

Det sårbare temaet omkring i hvilken grad sommeren i det hele tatt har vært tilstede, det skal vi ikke røre ved eller la komme inn på oss noe mer nå. Alle sorger skal omsider druknes i pudder tenker vi, for her kommer ”den kalde fine tia”!

Rapporter om snø på fjellet, og bilder med hvite fjelltopper, har allerede begynt å strømme inn til Skiinfo-redaksjonen. I går kunne vi melde om at de første pudderalarmene allerede har gått i anleggene med sommer- og høstskikjøring i Alpene, og på vår facebook-side kommenterer brukeren Tov Lerheim følgende: “Ikke bare i Saas Fee det er snø, nå ligger det snø på toppene i Ørsta også.”

Ser du hvite topper fra hyttevinduet, eller er du en av de heldige som får startet skisesongen allerede nå? Send oss gjerne bilder på content@skiinfo.no eller @SkiinfoNorge på facebook eller twitter.

I Norge er det også muligheter for pudder nå. Det har allerede kommet snø i høyfjellet, og yr.no melder om minusgrader og snø over 1200 meter for fjellet i Sør-Norge også i dagene som kommer. Hvis Galdhøpiggen Skisenter ikke blir stoppet av været denne helgen, bør det bli gode muligheter for å få tatt sesongens første puddersvinger der. Yr melder snø der i dag og fredag, samt muligheter for sol lørdag, men det er også meldt en del vind.

I går, 5. september, var siste dag med åpen heis på Folgefonna, men både der, på Strynefjellet, i Jotunheimen og andre steder med høye fjell og områder med helårssnø, vil det nok kunne vanke puddersvinger for de aller ivrigste der ute - om man ikke er redd for å ta beina fatt.

Relaterte artikler:
Her kan du stå på ski nå!  - Se listen over åpne skianlegg i Europa
Videoer fra skikjøring i Røldal 17. august og Lyngen 10. august i år.