Det blir ingen ny runde med Freeride World Tour i Røldal, men markedssjef i Røldal Skisenter og far til Røldal Freeride Challenge, Pelle Gangeskar, gråter ikke av den grunn. Han synes det var mer gøy å arrangere junior-NM.

Den lille bygda Røldal, snøhullet mellom Oslo og Stavanger, var i vinter vertskap for verdenscupen i frikjøring, forkortet FWT. Dette var første gangen en slik konkurranse har blitt avholdt i Skandinavia, men nå er det klart at Freeride World Tour ikke kommer tilbake til Røldal den kommende sesongen.

 - Jeg jubler over at vi har fått det til, og jeg gjør det gjerne igjen en gang i fremtiden, men nå er det godt å bare la det hvile en stund, sier Pelle Gangeskar, Markedssjef i Røldal Skisenter.

 Å få besøk av verdens største frikjøringssirkus, med de beste frikjørerne og pressekorps fra hele verden, kostet om lag tre millioner kroner og et enormt stykke arbeid, forteller Gangeskar. Odda kommune har vært en viktig kraft i denne prosessen, og har brukt betydelige summer på arrangementet.

 - Det var gøy å få dette til, og det var fantastisk å få dette til Norge og Røldal, men det var samtidig enda mer arbeid enn vi var forberedt på. For å gjøre dette trenger man en ordentlig organisasjon, og vilje fra mer enn bare vertskommunen, fortsetter Gangeskar.

 Men konkurranse blir det likevel. Legendariske Røldal Freeride Challenge (RFC) vil gå som runde i Norway Freeride Cup (NFC) også i vinter. Der får man vanligvis se prestasjoner helt i verdensklasse, med både noen av Norges, Skandinavias og Verdens beste utøvere alltid på deltakerlisten. Det planlegges også en konkurranse i Chinese Downhill (vi foreslår forkortelsen RCD), samt en ny runde av Junior-NM i Frikjøring. (JNMFR? LOL).

- I påska arrangerte vi Norgesmesterskap i Frikjøring for Juniorer, for første gang noen sinne. Det var mye bedre enn Freeride World Tour, sier Gangeskar. Det var skikkelig god steming, og fantastisk gøy å se så mange dyktige unge skikjørere, helt ned i ni års alder. Det kostet ingen ting, og det var bare gøy å arrangere, avslutter han.

Påmeldingen til RFC skjer gjennom NFC, og åpner en gang i November.Påmelding til Junior-NM åpner på hjemmesiden til Røldal Skisenter når skisenteret åpner, som er stipuleret til en gang i site halvdel av November.