Vi har testet 110 par ski for sesongen 2012-13. Her er seks utvalgte pudderski for damer:

Pudder: Den ultimate følelsen på snø. Følelsen av å flyte, av å komme opp i plan, av å surfe på frosset vann.

Løssnøskiene har blitt bredere og bredere for hvert år siden 90-tallet, og i de siste årene har det skjedd mye også med andre ting enn bare milimetermmålet på bredden under foten. De fleste pudderskiene har i dag en eller annen form for omvendt spenn, eller rocker, som gjør at de flyter enda bedre. Og det finnes mye å velge mellom, også når det gjelder ski laget spesielt for jenter og damer.

Les om og se videoomtaler av de seks spesielt anbefalte jenteskiene som er best for løssnø:

 

 

 

Blizzard Dakota - Womens EC/PW 2013

BLIZZARD DAKOTA

Med sitt 180 millimeters midjemål er Dakota er den bredeste av damemodellene i Blizzards Free Mountain serie. Skiene har sandwich-konstruksjon med lett bambuskjerne, to lag titan og det som Blizzard kaller for "natural rocker", laget med deres "Flipcore 3D"-teknologi. Testerne skryter av skienes allsidighet, spesielt i varierende snøforhold

Klikk her for alle detaljer»

 

 

Dynastar_Legend_Paradise

DYNASTAR LEGEND PARADISE

Våre testere har gitt Legend Paradise høy score for lekenhet og allsidighet. Disse skiene har sandwich-konstruksjon, trekjerne og rocker i begge ender. Skiene har Dynastars Autodrive-teknologi, med rette sidevegger som skal gi bedre trykk på kanten under foten, samt også deres "Exclusive Balance System" som er utviklet spesielt for kvinner.

Klikk her for alle detaljer» 

 

 

Kastle FX104 - Womens EC/PW 2013

KÄSTLE FX104

Dette er ikke en ski laget bare for kvinner, men den lette konstruksjonen på FX14 gjør at den passer bra som pudderski for damer og jenter. Ifølge våre testere er dette en ski for fart og agressiv kjøring, som er svært stabil samtidig som den flyter godt med sine 105 miillimeter under foten. Den lette vekten gjør den også til et bra valg for toppturer.

Klikk her for alle detaljer»

 

 

K2 Sidekick - Womens EC/PW 2013

K2 SIDEKICK

Sidekick hører inn under Backside-kolleksjonen til K2, og har innfestingssytem for K2s egne feller, men dette er ingen ren toppturski. Ifølge våre testere er den som en puddertilpasset allround-ski, som funker på hele fjellet. Denne har rocker i front, normalt spenn under resten av skien og et midjemål på 108 millimeter.

 Klikke her for alle detaljer»

 

 

Nordica Nemesis - Womens EC/PW 2013

NORDICA NEMESIS

Disse skiene får mye skryt for carving-egenskapene, selv om de med 98 milimeter under foten er den bredeste dameskien fra Nordica. Nemesis har normalt spenn med lang "early rise"-tupp og en lett trelaminatkjerne.

Klikk her for alle detaljer»

 

 

Salomon Rockette 92 - Womens EC/PW 2013

SALOMON ROCKETTE 115

Dette er den bredeste av dameskiene i den populære "Rocker 2"-serien, der Salomon virkelig har lykkes med å lage lettkjørte pudderski. Denne har twintip-rocker, trekjerne og forsterkede stålkanter som er satt i et dempende lag gummi.

Klikk her for alle detaljer»