Restene av flere tropiske stormer kommer på rekke og rad mot Vestlandet denne uken. Det er meldt store nedbørsmengder, og temperaturene har krøpet et godt stykke nedover gradestokken. På Sognefjellet er det hvitt denne morgenen (se bilde), men mulighetene for skiføre ser fortsatt ganske begrensede ut.

Sist uke kunne vi melde om den første snøens ankomst flere steder i Norge. Blant annet på Oppdal, Hovden og Finse kom det et hvitt lag som ble liggende en kort stund i slutten av forrige uke. Vi har ikke fått inn noen rapporter om veldig bra skiføre noe sted i landet, selv om det for noen i alle fall kom nok snø til å ta sesongens første topptur i helgen som var. Les sak på adressa.no.

Ikke påskevær
Flere steder er det, ifølge yr.no, meldt godt over 100 millimeter med nedbør denne uken. Dog ser det ut til at man fortsatt må godt over 1000 meter før dette begynner å nærme seg pudderform. Fjelltraktene i stort sett hele landet ligger også an til å få alt annet enn perfekt påskevær denne helgen, med en god del vind, regn, sludd og snø i meldingene. Selv for de aller mest ivrige er dermed dette kanskje ikke helgen for å innvie toppturskiene for sesongen?

Les også: Sugen på pudder? Her kan du stå på ski akkurat nå!

Vi belager oss altså på å vente en stund til på skiføret, og det er vel tross alt ikke annet å forvente midt i september. Her i Skiinfo står skiene uansett preppet og klare. Vi vil fortsette å holde deg oppdatert på muligheter for skiføre denne høsten, og snøforholdene både i Norge og utlandet gjennom hele sesongen.