Tegnene var tydelig foran denne helgen; det lå det an til å bli knallforhold for åpning av topptursesongen 2012/13. I alle fall fra tusen meter over havet og opp, på de riktige stedene og for de aller mest ivrige av oss.

Torkel Karoliussen er redaktør i Skiinfo, og blogger sammen med en rekke andre skiboms, snowboardpøbler, pudderhunder, utstyrsnerder og toppturentusiaster på Skiinfo.no gjennom sesongen 2012/2013.

I September i år har det allerede vært flere runder med snøfall i det norske høyfjellet, og sist uke kunne vi igjen se minusgrader i kombinasjon med nedbør også under 1000 moh på meldingene. Torsdag morgen begynte det å strømme inn bilder og rapporter om snø til skiinfo.no, fra skisentere både på Vestlandet og andre steder i Norge. Med sol på værmeldingen for helgen var det ingen tvil om hva denne Søndagen skulle brukes til.

Etter å ha sikret husfreden og meglet fram søndagsfri og alene-tid for pappa (meg), gjensto det bare å finne fram utstyret. Det gikk lettere enn forventet, siden det hele lå akkurat innenfor døren til boden, der det ble slengt inn etter siste turen til Stryn, for omtrent to måneders siden. Det slo meg da at det ligger an til bare to måneder uten ski dette kalenderåret. Juli og August. Neste år må vi klare alle tolv!

Ski OG snowboard mener jeg. Det ble mye snowboard på meg sist sesong. Skiene ble brukt, og det kommer de til å gjøre denne sesongen , men for tiden har jeg en følelse av at det var sidelengs gud tenkte at vi skulle ta oss nedover fjellsidene, da han skapte puddersnøen. Det forkynner i alle fall topptur-pudder-Jesus fra California, Jeremy Jones. Det er hans feil at jeg nå er splittet mellom ski- og snowboardverdenen. Ski oppover og snowboard nedover.

Med utstyret klappet og klart var det bare å drikke mye vann mellom glassene med god drikke til enda bedre mat på en fantastisk lørdagsmiddag hos venner. Søndag morgen gjaldt det å drikke enda mer vann, for så å sette seg i bilen med retning Jotunheimen, sammen med min gode nabo Thomas og vår firbeinte venn Ella.

Forventningene var litt splittede de også: håp om pudder og frykt for is. Men sesongens første topptur overgikk alt vi hadde turt å håpe på. Etter bare femti høydemeter trasking i norsk høyfjellssteinur var vi allerede over på snø, og rundt 800 høydemeter senere sto vi ved toppen av Koldedalstind på nesten 2000moh. Det neste jeg husker er at vi sto i bunnen av en sørvendt renne som vi, i alle fall etter sporene å dømme, nettopp hadde kjørt. I solen. På 20-30 cm nysnø!

Topptursesongen 2012/2013 er i gang!