Trysilfjellet gjemte unna en haug med snø fra sist vinter, og tjuvstartet sesongen over en måned før planlagt ordinær åpning. Ikke en måned for tidlig, synes vi, og mange tok turen til Trysil for å få snø under skiene igjen.

Snø- og bakkeansvarlig i Skistar Trysil, Wegard Matsson, fulgte spent med på sesongpremieren og var fornøyd med alle de gode tilbakemeldingene.

– Det er første gangen vi prøver dette, og det har fungert omtrent som planlagt. Gjestene våre er fornøyde, det er det viktigste, sier han.  

Snøen fra i fjor ble lagret under et tykt lag bark gjennom sommeren, og omtrent tusen kubikk snø var igjen da denne september-gaven endelig ble åpnet. Det holdt til en om lag hundre meter lang og tretti meter bred skibakke.

Mange hadde tatt turen til Trysil i helga og heisfører Geir Olav Bråten hilste på flere som hadde kjørt langt for å teste snøen.

– Jeg snakket med kompisgjenger som hadde kjørt fra Oslo om morgenen, og det var svensker her som hadde kjørt 40 mil for å komme hit. Ingen tvil om at mange er sugne på snø og venter utålmodig på vinteren, smiler Bråten.

Hvor lenge snøen fra forrige sesong varer er ikke godt å si. Det kommer an på være, men det er fritt fram å leke seg så lenge det går.

Å lagre snø på denne måten har for Trysils del vært et eksperiment. Det kan godt være at eksperimentet gjentas, ifølge Matsson.

– Først må vi evaluere det vi har gjort nå, så får vi se hva det blir til. Ingen tvil om at tidlig sesongstart er populært, sier han smilende.

Og blir det like tidlig neste år vet vi i hvert fall om en som stiller.

– Ja, nikker Lasse (5) smilende da vi spør om det er gøy å prøve skiene igjen. Ordinær sesongstart i Trysil er 3. november. Dit er det bare litt over en måned til!