Trysil hadde en bra og tidlig sesongåpning sist helg, med 3 kilometer løyper åpne og gode forsesongsforhold med en blanding av kunstsnø og en del nysnø som kom akkurat i tide til åpningen.

- Ikke ille sesongåpning, sier Erik Martinsen, som bor i Trysil og selvfølgelig var på plass. Han forteller at føret i løypene som er åpnet var bra, men at det fortsatt ikke er kommet nok natursnø til å kjøre andre steder.


Åpne løyper:
Status i Trysil er at løype 15 (2.400 meter) og 21 (600 meter) i barneområdet Eventyr, med heisene T2 Fjellekspressen og T6 Eventyr, er åpnet for sesongen. Det er nå rundt 30 cm snø på fjellet i Trysil, og det er håp om å ha flere bakker klare om ikke lenge. 

Kommende helg vil også barnebakken på Trysil Høyfjellssenter være åpen for gratis skikjøring lørdag og søndag. I tillegg jobbes det for å få løype 62 (2.100 m) klar til helgen.Park
Parken er ikke bygget enda, men det er satt opp rails og bokser samt bygget et hopp nederst i Løype 15.  

Landslag i Høegga
I Høgegga pågår det trening i løype 63. Det norske og russiske damelandslaget, pluss flere klubber, trener der nå. Der vil det også bli lagt mer snø fram mot helga, og det ventes storinnrykk i neste uke. - De beste norske, svenske, tyske og russiske landslagene har meldt ankomst. Det gjelder både damer og herrer, sier driftssjef Jan Linstad.


Langrenn
I Trysil er det demo av sesongens langrennsnyheter lørdag og søndag. Arrangementet er flyttet til Skihytta, der forholdene er best akkurat nå. 

– Forholdene oppe på fjellet er bra. Der har vi preparert løyper på begge sider, fra Skihytta til Grønskaret og i hytteområdene på Fageråsen, sier Linstad.