Sesongstart! - Det er bra det er vinter nå, pappa, for ellers hadde vi nesten ikke fått stått noe på ski noe før jeg blir fem år. Max Hygge er glad for at skisesongen er i gang, har tatt med langrennsskia til barnehagen, vil bli henta tidlig og er klar for å dra til bakken hver dag - og han har allrede rukket å sovne med hjelmen på et par ganger denne sesongen.

Maximilian Hygge Jartman er snart fem år, bor i Hemsedal og digger å stå på ski. Max blogger (ved hjelp av pappa som er redaktør i Skiinfo.no) sammen med et knippe andre skiboms, skifreaks, snowboardpøbler, pudderhunder, utstyrsnerder og toppturentusiaster på Skiinfo.no gjennom sesongen 2012/2013.

Det snør! Stå opp, det snør! Det første snøfallet hver høst er like bra som julaften, og en minst like stor tålmodighetsprøve å vente på. Gleden kan bli kortvarig, og det hvite gullet kan regne bort like fort som det kom, og opp til flere ganger før vinteren faktisk er på plass. Men det vet ikke en fireåring. Vinteren begynner nå, og skiene må på! Det er bare det at ingen vet hvor noe befinner seg og alle støvler er for smått og vi skulle levert i barnehagen for lenge siden og lillesøster griner for hun vil også på ski. Det er fantastisk. Nå er den kommet, den kalde fine tia. Men jeg fryser litt av og til. I alle fall på hendene. Pappa sier votter er bedre enn hansker, men da er det så vanskelig å ta av og på stavene.

Klikk på bildet der oppe for å se flere bilder av meg på ski denne sesongen. Og noen av søsteren min og vennene mine.

Nå er alt av ski funnet fram til både meg og lillesøsteren min, Mina Lykke, som er to år gammel. Diverse langrennsski og alpinski. Skøyter mangler fortsatt. Det må vi ha. Det og langrenn er veldig bra for alpinteknikken, sier pappa. Av det som var for smått er det blitt skrapet sammen "nytt" fra andre barn som har vokst fra det. Det eneste som er bra med at barn vokser fra utsyret sitt fortere enn man kan si "barnetrygd" er at det gjør de andre barna også, og at også de ofte knapt har fått brukt det før det var tid for nytt.  Og foreldrene deres er som oftest glade for å få plass til nytt i boden og gi det bort, bytte eller selge det for en slikk og ingenting.

Jeg har fått nye alpinstøvler. De er hvite med noe lilla på. Det er jentesko, det sier nesten alle. Men jeg og pappa skal sette klistremerker på de. Og i år skal jeg lære meg noen nye trix; 360 og kanskje frontlip. Men pappa synes jeg skal starte med 180.

Her er en film som pappan min har tatt med telefonen sin:

 

PS: Interessert i å blogge på Skiinfo.no du også? Send en mail til content@skiinfo.no, med litt info om deg, planene dine for sesongen og noen bilder. Du må være minst to år gammel, digge ski og snø, være på ski og blogge jevnlig gjennom vinteren, og selvfølgelig kunne skrive og ta litt bilder - eller ha en mamma eller pappa som kan det.