Denne uken har vært et lite tilbakeslag for rekordstarten på årets skisesong, men nå har været snudd, det snør allerede på toppene og det skal bli kaldt i helgen. La deg ikke lure av regnet i lavlandet, vi har tro på nok en bra November-skihelg mange steder, i alle fall en fin Lørdag.

Etter en uke med skikkelig grisevær, milde temperaturer og regn langt opp i fjellet, forteller Storm-meteorolog Marianne Aabrekk at det snart er slutt på dette værmønsteret. Lavtrykkene holder seg lenger sør i Europa, og sammen snur dette vinden fra sørvest til nordvest. Nå blir det kaldere igjen, og snøgrensen har allerede begynt å krype nedover. De som kommer seg på ski Lørdag ligger an til å kunne få en fin opptur etter denne uken.

– Spesielt Østlandet kan se frem til en fin lørdag med mye sol, lover meteorologen.

Hafjell rapporterer om snø på Mosetertoppen Torsdag, og i Hemsedal kom det et sted mellom 5 og 10 cm. i de øvre delene av anlegget denne dagen. Også fredag ser det ut til at det vil komme en del nedbør, og snøgrensen kommer til å ligge et sted mellom 700 og 900 meter, ifølge Aabrekk. Med et lite dekke nysnø har vi tro på at det kan bli veldig fint litt oppi høyden når solen titter fram lørdag.

Se snøvarsel for norske skisteder de kommende døgnene her.

I alle fall de fleste og største av skistedene som allerede har åpnet i Norge sitter på en bra base av natur- og kunstsnø, og lar seg ikke stoppe av regnet denne uken. Kongsberg Skisenter var imidlertid usikre på om de kunne fortsette å holde åpent hver dag tidligere denne uken, men holder åpent nedre del av parken med ett hopp og heis ca 200m opp i bakken. Oppdal har måttet kaste inn handkledet helt inntil videre, og både i Røldal og i Myrkdalen har de måttet gi opp planene om åpning denne helgen.

Hafjell har ikke kunnet utvide med flere løyper og heiser, men kjører videre med fire hopp og fem rails i backyard, samt gode snøforhold i Seterløypa. I Trysil åpnes de første heisene ved skihytta denne helgen, og driftssjef Jan Linstad sier han har tro på ei veldig bra helg. Bjorli melder også at mildværet har tæret på snøen, men beholder ledelsen både når det kommer til snødybde og antall hopp i parken denne helgen, selv om Hemsedal fortsetter å utvide "Jump Street" med nye elementer.

Se vær og snørapporter fra alle åpne norske anlegg her.