Kulden har vært godt nytt for skianleggene landet rundt. Også rundt hovedstaden har det nå i flere dager vært optimale forhold for snøproduskjon, slik at alpinsesongen nå kan begynne - og allerede har startet - i og utenfor Oslo.

Det kalde "russeværet" er ideelt for å legge det viktige grunnlaget med kunstsnø i skisenterene rundt Oslo, slik at alpinsesongen - ikke minst for idrettslag, barn og unge - kan begynne. Kirkerud, Tryvann og Grefsenkollen har stått klare til å trykke på knappen, og da kulden kom tok det ikke lang tid før skiføret var på på plass i den første bakken.

Kirkerudbakken først ute: 
Allerede sist søndag åpnet barnebakken i Kirkerud, og mandag kveld var tallerkenheisen åpen halvvegs opp. Her er det full aktivitet og åpent hver ettermiddag denne uken, klokken 17-21, mens snøkanonene fortsetter å gå fram mot helgen. Forholdene er fine, det er satt ut noen rails, og snødybden er mellom 50 cm og èn meter, forteller Søren Haland til Bustikka mandag kveld. Til helgen blir det åpning helt opp, railpark på toppen og åpningstid fra 10 til 16.

NB: Onsdag 12. desember inviterer Bærums Skiklub alle barn mellom 5 og 15 år til gratis dag i Kirkerudbakken fra kl. 17.00 - 20.00. Denne kvelden stiller klubben med alle sin beste trenere i alpint, twintip og snowboard slik at barn som er nysgjerrige på ski/snowboardsporten kan få en smakebit på hva sporten handler om.

Oslo Vinterpark - Tryvann:
Onsdag 5. desember åpner Tryvann for sesongen, og tilbyr gratis kjøring fra klokken 16 og videre utover kvelden. Det er i første omgang Tårnbakken og Tryvann Ekspress som åpnes. I tillegg åpnes Nybegynnerområdet, samt noen hopp og parkelementer for de som vil leke seg på ski eller brett. Oslo Vinterpark melder at resten av anlegget vil åpne fortløpende, og og at de gleder seg spesielt til åpning av Wyller med ny 6-seter stolheis, ny rå Slope Style og SuperPipe for alle.

Varingskollen:
Også i nordøst blir det åpning onsdag, og gratis kjøring denne kvelden. Varingskollen informerer om at de er godt i rute med snøprodusksjon, og åpner Hakkebakken 1 med noen parkelementer Onsdag 5.12 kl. 15:00 - 22:00.

Oslo Skisenter - Grefsenkollen:
Grefsenkollen planlegger også åpning denne helgen, og her har mange av byens innbyggere kunnet se hvite skyer av kunstsnø over anlegget i flere dager nå. 20http://www.skiinfo.no/news/a/581085/nysatsing-og-gode-priser-på-sesongkort-i-oslo-skisenter">Les mer om nysatsing og gode sesongkorttilbud i Oslo Skisenter her.

Drammen Skisenter:
I drammen har de nå stoppet snøproduksjonen for å dose ut snøen foran åpning nå på torsdag. Det er Stolheisen og Shanty-heisen som åpner for gratis kveldskjøring torsdag 6 desember kl. 17.00. Her blir det nå kveldskjøring hver dag 17-21 framover og 10-18 i helgene fram til 22. desember.

Andre bynære anlegg:
Blant andre Lommedalen Skisenter og Marikollen Skisenter har begge satt i gang snøproduksjon, og forventes å oppgi åpningsdato i løpet av denne uken. Kolsås Skisenter melder at de setter i gang med snøproduksjon så snart ny transformator er på plass, 7. desember er de blitt lovet, og satser på åpning så tidlig som mulig i uke 50.

Litt lenger unna:
Kongsberg Skisenter har hatt åpent flere uker allerede, men den siste uken har de endelig kunne sette i gang med snøproduskjon for fullt, og åpner stolheisen og utvider stort til kommende helg. Også Norefjell har hatt åpent i helgene i November, og holder nå åpent i Bøeseter hver dag fra og med kommende helg.