Mange har ventet, nå er det endelig klart for sesongåpning av Trysils svarte bakker i Høgegga.

Høgegga er for mange carvingentusiaster selve indrefileten i Norges største skianlegg. Nå har bakke 63 i Høgegga vært åpen en stund allerede, men kun for aktive alpinister.

Lørdag åpner området for alle, og det er stolheisen Høgekspressen og løype 75, 78 og øvre del av løype 70 som sesongåpner.

Se video fra fjerde desember:

Ifølge driftssjef Jan Linstad i Skistar Trysil er forholdene de aller beste.

- Kulda den siste uka har vært ideell for snølegging. Vi har produsert store mengder snø, ikke minst i Høgegga. Vi er veldig godt fornøyde med sesongen så langt, sier han.

Høgegga har denne uken hatt besøk av mange av Europas beste damealpinister. I to dager er det blitt kjørt e-cup i storslalåm, og tilbakemeldingene er de aller beste.

- Høgeggas bakker er brede og har akkurat passe helling for både konkurranser og alle som liker lange carvingsvinger. Morsomt, selvfølgelig, at mange av verdens beste alpinister liker å trene i våre bakker, sier Linstad.

Til helga er det 15 åpne bakker og 12 heiser i drift i Trysil. Det betyr skikjøring på begge sider av fjellet og at mange av de største og viktigste bakkene er åpnet for sesongen.

- Det ser ut til å bli gode forhold for snølegging også i tiden som kommer. Det skal vi utnytte og sikre oss et fantstisk bra grunnlag for resten av sesongen. Akkurat nå produserer vi 200 lastebillass snø i timen, sier Linstad fornøyd.