Teletubbies, gå og legg dere. En skikjører a la 2012 kan ikke engang gå på toalettet uten at det blinker rødt fra en firkantig boks på toppen av hjelmen. Og i 2013 er det en selvfølge at video av det hele kan overføres trådløst til skjermen på telefonen samtidig, i full HD-oppløsning. Men hvorfor? Ikke tenk på det, det er jo jul, og alle vil vel bli proff?

99% rabatt?
De små videokameraene koster fra et par tusenlapper, har vanntette og støtsikre hus, er mindre enn en neve store og filmer i bedre kvalitet enn kameraer som gjerne kostet 100!-ganger mer for ikke mange år siden, og som krevde sin mann bare for å løfte.

Den tredje generasjonen av actionsportkameraet GoPro med HD-kvalitet går nå like fort ut av norske butikkhyller som den nettopp kom inn, og er nok å finne under mang et juletre i år. Her er en gave som nok kommer til å bli satt pris på av de aller fleste som driver med ski, snowboard og/eller hvilke som helst andre typer actionsporter til lands eller til vanns. Og ikke vær redd for at han eller hun allerede har en fra før, eller at det ligger et par tre andre under juletreet allerede. Her gjelder prinsippet om "jo flere jo bedre". Helst skal man ha en som peker framover, en som peker bakover, en som kameraten filmer med fra siden, en som man har festet i et tre og styrer med den trådløse fjernkontrollen, samt gjerne en som sitter fast på skien eller snowboardet og fanger opp detaljene derfra.

Gopro Hero3 kommer i tre utgaver, i flere forskjellige utstyrspakker og med et enormt tilbud av ekstrautstyr.
Pris: Gopro Hero3 Black Edition ca 3500k - Silver Edition ca 3000kr - White Edition ca. 2000.

Flere julegavetips:
Onefoot Miniski - neste generasjons stumpeski
Skilærerinnekalenderen - den perfekte julegaven til preppeboden

Så blir det opp til den heldige å gjøre stunts og redigere materialet ned til noe som er verd å se på. Her er noen eksempler: