Forholdene i mange norske skianlegg kan knapt huskes å ha vært bedre så tidlig på sesongen enn det som oppleves denne julen, og mange finner veien til fjells for en hvit romjul med alpinski, langrenn eller begge deler. Østlandet er det som har de beste forholdene, flest anlegg og flest åpne heiser og nedfarter, men også flere anlegg på Vestlandet er nå godt i gang, og også i Nord-Norge snurrer heisene.

Julenissen hadde med seg en god mengde nysnø til skianleggene dette året. Oppå en allerede god base mange steder har den sørget for fantastiske forhold i de preparerte nedfartene samt masse pudder utenfor løypene. Noen steder har fått så mye som en halv meter snø i dagene rundt jul, og julepudderalarmene med bilder og video har strømmet inn fra både mindre anlegg som Gaustablikk (se video fra julaften) Valdres Alpinsenter, Nesbyen Skisenter, Hallingskarvet, Tyin Filefjell, Gautefall, Raudalen (se video fra lille julaften) med flere, samt Hemsedal, Kvitfjell, Norefjell, Geilo og mange andre av de større anleggene i landet. En rekke anlegg har nå nådd over meteren med snø i øvre deler av terrenget.

Se snørapporter, med snødybde, nysnø, værmelding, åpne heiser, løyper og langrennsløyper for alle norske anlegg her.

Mer snø i vente
Nå snør det på Vestlandet og i Nord-Norge, der forholdene stadig blir bedre. Røldal har 100cm snø i øvre område, 8 av 13 nedfarter åpne og har fått en halv meter nysnø de siste 3 dagene. (se videosnøblogg fra Røldal 26.12.) I Voss Fjellandsby - Myrkdalen er snødybden nå 130 cm i øvre deler av terrenget, også der med mye fersk nysnø. I dagene som kommer ventes det enda mer snø over store deler av Norge kan det se ut til, slik at også nyttårshelgen ser ut til å kunne bli feiret med gode pudderforhold veldig mange steder

Se dynamisk snøvarsel for skistedene hvor det er varslet mest snø de kommende døgnene her.

SKREDFARE ! I Sør-Norge holder skredfaren seg nokså uforandret i det kalde været, og nivå 3 - betydelig er varslet i bla.a. Hemsedal og Kvitfjell Torsdag 27. desember. Dette vil si at snølagene kan være svakt bundet og at man må være nøye med veivalgene i fjellet for å unngå skredfarlig terreng. Med til dels mye vind i fjellet for øyeblikket anslår vi også at skredfaren kan komme til å øke en del steder, og det samme gjelder i forbindelse med snøfall som har kommet på vestlandet og som forventes også på østlandet de neste dagene.

Klikk på bildene under for å se hvordan julen er norske anlegg.