Etter to alvårlige snøskredulykker på kort tid i samme område, innfører politiet forbud mot off-piste kjøring i Reidarskaret i Hemsedal.

Det er etter skredulykken der snowboardprofilen Lars Eriksen omkom julaften samt ytterligere en skredulykke der en mann ble skadet og fraktet ut med helikopter i går, Torsdag, at politiet i Nordre Buskerud innfører midlertidig forbud mot ferdsel i Reidarskar-området, som ligger øst for Hemsedal Skisenter. (se politiets avmerkede område på på kart her).

Operasjonsleder Lars Kristian Evensen i Nordre Buskerud Politidistrikt opplyser til lokalavisen Hallingdølen at forbudet er innført av hensyn til enkeltpersoners sikkerhet, at det gjelder midlertidig og at det fortløpende vil bli vurdert i dialog med både Hemsedal Skisenter, skipatruljen og lokalt politi.

Det som forårsaker snøskredfaren i Hemsedal og store deler av Sør-Norge nå er et svakt sjikt i snødekket, under nysnøen som har kommet den siste tiden. Skredfaren har vært satt til nivå 3 - betydelig - av bla.a. skipatruljen i Hemsedal den siste tiden. Skredobservatør og fjellguide Jørgen Aamodt i Hemsedal sier at faren ikke ser ut til å være over med det første. Det skal veldig milde temperaturer til for å eleminere dette svake laget, eller nok snøvekt oppå for å få det til å kollapse, sier Aamot.

De neste dagene varsles økt skredfare i store deler av Sør-Norge, på grunn av mildvær, nedbør og vind, slik at det ikke ser ut til å bli hverken værforhold eller snøforhold for å bevege seg særlig langt utenfor løypene i høyfjellet den nærmeste tiden.