Chamonix har ikke et skianlegg. De har et heissystem for å bringe mennesker 365 dager i året til 3842 meter. Der oppe er det ingen preparerte bakker. Men det er heller ikke spesielt vanskelig. I Chamonix er høyalpint terreng lett tilgjengelig. Men det er på eget ansvar.

Espen Fadnes er med på Team Mammut, som blogger sammen med et knippe andre skiboms, skifreaks, snowboardpøbler, pudderhunder, utstyrsnerder og toppturentusiaster på Skiinfo.no gjennom sesongen 2012/2013.

Det er mange nordmenn som ofte ferierer eller bor i Chamonix. Da blir en solfyllt puddertur til Aiguille du Midi for å kjøre Petit Envers en fantastisk lavterskel tur. Det tar drøyt to timer å fly fra Oslo til Geneve. Fra Geneve er turen til Chamonix som en flybusstur fra Gardermoen til Oslo sentrum. Dette er hva du får:

Klokken er 1230. Det ble en lang frokost med fransk ost, egg og baguet. Etter 30 minutter på gondol vandrer vi nedover areten. Eggen fra toppen av Aiguille du Midi til inngangen på Valle Blance, breen vi skal følge fra 3842 meter til 1900 meter over havet. Det er minus 26 grader og kuling. Her oppe er luften tynn og solen sterk. Men vi vet vinden fort forsvinner etter areten.... Klikk på bildet over for å følg en hvilken som helst onsdag i Chamonix fra bilde til bilde!