Snart smeller det i gang med VM i Val di Fiemme. Høydepunktet på langrennsesongen 2012/2013. Men hvor lett er det å komme seg til denne dalen nord i Italia? Vi har tatt en titt på alternativene for den som vil reise til Val di Fiemme med bil, tog eller fly.

Med bil 

Å kjøre ned til Val di Fiemme og VM med bil blir en ganske drøy reise. Fra Oslo til Munchen er det først bortimot 160 mil, og selv om det går greit unna på Autobahn utgjør denne første etappen en dags kjøring. Legg på 3-4 timer til Cavalese, hovedstaden i den italienske dalen. På den turen følger du A8 till Inntal-Dreieck. Därifra A93 inn i Østerike. Ta A12 till Innsbruck og så A13 mot Brenner. Gjennom Brennerpasset kommer du til Italia, der veien går over til A22. Ved krysset "Egna-Ora", forlater du motorveien og følger skiltene til Val di Fiemme eller Cavalese. God tur, kjør forsiktig, pass på å ikke sovne bak rattet og husk at du mest sannsynlig må kjøre hjem også.

Med tog 

Tog er et alternativ, men kanskje det som de fleste tenker på sist og som minst aktuelt. Toget går ikke helt fram, men med en liten bussreise til slutt, så er du på plass med god, grønn samvittighet. Først gjelder det å komme seg til København og deretter enten med nattog til Frankfurt og dagtog derfra til Munchen, eller dagtog fra København til Hamburg og deretter nattog  til Munchen. Fra Munchen går det direktetog til Trento, på 4,5 time, og deretter venter siste etappe med buss 1 time og 45 minutter til Cavalese. Det kan sikkert være en fordel å bestille reisen på forhand, og vurdere 1. klasse, i alle fall siste biten. Uthvilt, eller øresus fra ståplass mellom fulle tyskere med VM-bjeller på et overfullt tog fra Munchen? La VM-festen begynne.  

Med fly 

De nærmeste og mest aktuelle flyplassene til Val di Fiemme er i Verona och Innsbruck (cirka 160 kilometer). Dit flyr flere flyselskaper, dog ikke direkte fra Norge.

Transport i Val di Fiemme 

Når du vel er framme i Val di Fiemme kan du klare deg uten eget transportmiddel. Under VM går skibussen i dalen for fullt, og arrangørene lover avganger hver 30e minutt og også natttrafikk. Og bussene er gratis under VM.
Bussruter blir publisert på på den offisielle VM-siden i begynnelsen av Februar: www.fiemme2013.com


LES OGSÅ: Val Di Fiemme byr på mer enn Ski-VM