Har gledet meg veldig til å dra på tur igjen. Målet mitt er først å fremst å kvalifisere meg til finale i alle rennene, og håper også å få noen topp 8. Først ut er Amerika!

Hedvig Wessel er på landslaget i freestyle, kjører World Cup og konkurrerer mot verdens beste kulekjørere. Hedwig blogger sammen med et knippe andre skiboms, skifreaks, snowboardpøbler, pudderhunder, utstyrsnerder og toppturentusiaster på Skiinfo.no gjennom sesongen 2012/2013.

Første stopp på reisen var Lake Placid. Plassen er kjent for å ha lite med snø, så det er ofte isete og vanskelig. Været var meld likt som i fjor, så jeg var veldig forberedt på en hard og tøff bakke. Vi trente i Myrkdalen på Voss i en tilsvarende bakke like før vi dro, så jeg visste jeg var så godt forberedt som mulig. Men da vi kom til bakken var det pudder! De hadde sprøytet inn masse kunstsnø og i tillegg hadde det snødd en hel del. Det var litt av ett sjokk å plutselig kjøre pudderkuler når jeg var forberedt på den rake motsetningen. 

Vi fikk to dagers trening før konkurransen. Under treningen følte jeg at jeg hadde mye bra, men alt satt på en måte ikke helt sammen. Jeg hadde en bra backflip og stor frontflip og kjøringen var stabil, men det ble aldri et ordentlig bra helløp. Selv om det var myke kuler, og forutsetningene så bra ut, var det likevel vanskelig. Under de første to treningsdagene var det knapt noen som kjørte helløp. Dommerne spurte til og med om noen snart kunne kjøre et helløp som de kunne dømme. Det er noe man virkelig ikke hører hver dag. Det var altså inngangen til kulene etter første hoppet som var vanskelig. Jeg, som alle andre slet med det. Jeg tror jeg fikk to helløp til sammen alle dagene. 

På konkurransedagen var forholdene det samme, og i kvalikken kjørte jeg ut. Det var egentlig ikke et stor sjokk, siden jeg hadde gjort det samme under alle treningsløpene. Men jeg prøver likevel å ta med meg det gode jeg gjorde i den bakken. Det er selvfølgelig alltid kjipt å ikke sette løpene i konkurranser, men det er viktig å tenke at alt egentlig bare er trening til det store målet. 

Vi fikk noen dager pause før neste renn i Calgary, så vi dro derfor noen dager til New York. En av mine beste venninner er utvekslingsstudent, så jeg møtte henne. Det var utrolig hyggelig, og ikke minst morsomt å se byen igjen.  

Slenger med en liten filmsnutt fra teknikktreningen i Myrkdalen:

  

Tidligere inlegg:
Knallstart på verdenscupen i kulekjøring
På landslagssamling i Zermatt

  


 

SKIINFOBLOGGER: Hedvig Wessel

alder: 17

aktuell: På landslaget og kjører World cup i kulekjøring, går på WANG toppidrett

mål: Vinne OL

sponsorer: Full TiltSwixK2Kari Traa 

Plasseringer:

1. Plass – NM 2010
1. plass – Europa cup 2010
1. plass – NM 2011
1. plass – Europa cup 2011
2. plass – Sammenlagt Europa Cup 2011
15. plass – World Cup Finland 2011
18. plass – World cup Japan 2012
6 plass – Jr. VM 2012