Ethvert stort arrangement står og faller på de arenaer som benyttes. I Val di Fimme er det langrennsstadion Lago di Tesero og hopparenaen i Predazzo det handler om.

I over 50 år har Lago di Tesero vært et sentrum for langrenn. Her har det vært VM i 1991 og 2003, og mange verdenscuprenn, og nasjonale renn. Den praktiske beliggenheten og den lange erfaringen med produksjon av kunstsnø garanterer for velpreparerte spor og at området er åpent fra desember til midten av mars. For VM-omgangene finnes det flere sløyfer tilgjengelig, som kombineres etter behov, fra 1,2 kilometer (sprint damer) til 8,3 kilometer (50km jaktstart).

Som tilskuer ser man en stor del av sløyfene fra den store tribunen. Der det finnes det sammenlagt 3.100 plasser, og i tillegg er det rundt 50.000 plasser langs sporene. I skrivende stund er over 85% av plassene på tribunen allerede solgt, slik at de som vil sikre seg en plass der bør skynde seg. Men det finnes fortsatt noen plasser også på den nye panorama-tribunen, hvorfra man har god oversikt over stadion. Bilettene varierer fra 13,50 euro (en dag ved sporet) til 2.000 euro (VIP-pakke for hele VM).

Hopparenaen i Predazzo

Predazzo er en imponerende hoppstadion. Den ble bygget mellom 1989 og 1991, og rangeres som en av de beste i verden. Siden prøve-VM i 1990 har mange nasjonale og internasjonale konkurranser blitt gjennomfør her. De største; hopp-VM og kombinert i 1991 og 2003.

Arenan har to hoppbakker som vil bli brukt under VM. For publikum finnes en tribune med kapasitet på 2.000 personer samt ytterligere 25.000 ståplasser. Tribuneplassene finnes det bare noen få igjen av. Prisene varierer fra 9,75 euro (en dag på ståplass) till 2.000 euro (VIP-oakke for hele VM).

Det er mye å spare på ulike pakker for flere dager og flere av grenene. Mer informasjon finner du her: www.fiemme2013.com

Video med utsikt fra panorama-tribunen i Lago di Tesero:


Les også: Reis til Val di Fiemme - en guide