De neste tre ukene avvikles vinterferien i de Norske skolene. Mange benytter anledningen til å reise på skiferie familien, og forholdene nå er fantastiske nesten uansett hvor du velger å reise, enten i Norge eller i Alpene.

Kortreist for Rogalendingene

Rogalendingene, som har vinterferie allerede kommende uke, trenger ikke reise langt for å finne puddersnø og flotte forhold i alpinanleggene. De siste par ukene har det kommet store mengder nysnø både i Sirdal, Sauda og Røldal, og forholdene både i alpinbakkene og langrennsløypene er fantastiske. Lenger oppover på vestlandet har det også kommet store snømengder den siste tiden. Både fra Eikedalen utenfor Bergen, fra Voss og Myrkdalen rapporteres det om flotte forhold og fantastisk puddersnø. Se pudder-bildeseriene fra Eikedalen tirsdag 5. februar og Røldal onsdag 6. februar.

Puddergaranti

Pelle Gangeskar i Røldal Skisenter forteller at forholdene er så gode som de noen gang kan bli i det som er en av norges største snøhull, og forsikrer at Rogalendingen vil få både fantastiske værforhold og snøforhold i uken som kommer. For de neste vinterferieukene, uke 8 og 9, garanterer han også puddersnø, selv om værmeldingen enda ikke rekker så langt.

- Er det ikke pudder, får du pengene tilbake, sier Gangeskar og forteller at mildvær eller manglende snøvarsel gir gjestene rett til å booke av oppholdet uten kostnad. 

Les mer om Røldals puddergaranti her.


Bra forhold over hele landet

Forholdene i løyper og terrengparker landet rundt har hele tiden holdt seg meget bra gjennom det kalde været i januar, og med nysnø over hele landet de siste ukene er forholdene toppet foran vinterferieukene. Også Nordvestlandet og Midt-Norge har fått godt snødekke nå, etter litt vanskeligheter i starten av denne vinteren. I Nord-Norge er det også mye snø og flotte forhold, og der åpner Narvikfjellet alle heisene for sesongen denne helgen.

Mest snø, flest nedfarter og mest langrennsløyper

Den dypeste snøen blant de norske alpinanleggene er det Røldal Skisenter som står for, med 270cm. Myrkdalen ligger på andreplass, med blanke 200cm, og i hele landet er det over 20 alpinanlegg som rapporterer over 100cm snø i øvre område. Av fasiliteter har stort sett alle skianlegg det aller meste åpent nå. Trysil, som er det alpinanlegget med fleste nedfarter i landet, har alle 66 åpne nå, etterfulgt av Hemsedal med 46 av 48 nedfarter. Gålå og Kvitfjell leder an i rennet for mest langrennsløyper, med 400 av 600 km preparert, mens både Ål, Gol, Uvdal, Hafjell, Sjusjøen og Nesbyen har minst 300km preparerte langrennsløyper.

Se alle snørapporter for alle norske skisteder her.

Alpene

Alpefarende vinterferieturister har alltid mye å glede seg til, og nå er forholdene mer enn gode fra Chamonix i vest til St. Anton i øst. Frankrike og Sveits er landene som har kommet best ut denne sesongen, med snødybder på over 3 meter mange steder, og så mye som 4,5 meter snø i den populære frikjøringsdestinasjonen Engelberg i Sveits. Italia og Østerrike er det noe mindre snø denne sesongen, men fortsatt er forholdene gode, og det har kommet gode mengder med nysnø også der de siste ukene. I Italia er det Cervinia som har mest snø, med 2,65 cm i øvre område, og i Østerrike er det St Anton og naboene Lech og Zurs i Arlberg-regionen som leder an med over 2,5 meter.

Les også: Globale snørapport uke 6: en snøfull uke