Siste stopp som stod for tur i USA-reisen var Deer Valley, Utah. Jeg blir glad bare av å tenke på det. Først og fremst fordi jeg mener det er den absolutt beste bakken i verdenscupen, det er det største publikummet, og ikke minst fordi i fjor kjørte Vinjar Slåtten inn på en tredjeplass. Det var en seier for hele Norge! 


Hedvig Wessel er på landslaget i freestyle, kjører World Cup og konkurrerer mot verdens beste kulekjørere. Hedwig blogger sammen med et knippe andre skiboms, skifreaks, snowboardpøbler, pudderhunder, utstyrsnerder og toppturentusiaster på Skiinfo.no gjennom sesongen 2012/2013.
 


I år så bakken like perfekt ut, og jeg klarte nesten ikke vente på treningen til å  starte. Snøforholdene kunne heller ikke klages på. Det snødde litt, og lå fint med pudder i kulene. Det optimale føre for meg! 

Første treningsdag hadde jeg litt småproblemer. Men selv om kroppen kanskje ikke var helt der den skulle være klarte jeg å snu det om, i hodet. Jeg har lest en bok om mental trening som jeg bruker i stor grad. Syntes det er utrolig spennende å kunne være bevisst på tankene og snu en ”dårlig dag” om til noe positivt. Lære av det som har vært tøft, istedenfor å være sur og lei seg, men faktisk ta det med seg videre og jobbe med det. 

Med dagene ble treingen bedre og bedre. Jeg har virkelig gjort noen av mine absolutt beste løp i denne bakken. Det er så godt å kunne si til seg selv mens man kjører at fy fader nå er du helt rå! For meg handler det om å stole på at jeg faktisk kan kjøre på grensen. Kjøre enda litt fortere enn det som er behagelig. Men selvfølgelig med kontroll. I singel konkurransen kjørte jeg nr. 2 raskest av alle jentene, bak Hannah Kearney, som tok gull i sist OL. Det var kanskje litt i grenseland fort for meg, siden jeg ikke klarte å holde kontroll hele veien, og endte derfor opp på en 15 plass. En greit fornøyd med det, men vet så godt at mine beste løp kan holde så utrolig mye lengre. For resten av laget gikk det bra! Vinjar fikk en 14plass og Ole 24. 

Nå er jeg på Voss og trener i VM-bakken i Myrkdalen. Bakken er utrolig bra!! Kulene er litt små, men siden det har snødd så mye i det siste er kulene myke. Nå handler det om å få tilbake godfølelsen som jeg hadde i Deer Valley, og kjøre de beste løpene enda oftere. 

Til uken reiser vi til Sochi for ny verdenscup og prøve OL, deretter reiser vi til Japan. Ikke lenge etter kommer de dagene vi alle har ventet på: VM på Voss, hjemmebane!!! 6 og 8ende mars, be there! Følg landslaget på reisen: facebook.com/norwayfreestyle

 

Tidligere inlegg:
Lake Placid
Knallstart på verdenscupen i kulekjøring
På landslagssamling i Zermatt

  SKIINFOBLOGGER: Hedvig Wessel

alder: 17

aktuell: På landslaget og kjører World cup i kulekjøring, går på WANG toppidrett

mål: Vinne OL

sponsorer: Full TiltSwixK2Kari Traa 

Plasseringer:

1. Plass – NM 2010
1. plass – Europa cup 2010
1. plass – NM 2011
1. plass – Europa cup 2011
2. plass – Sammenlagt Europa Cup 2011
15. plass – World Cup Finland 2011
18. plass – World cup Japan 2012
6 plass – Jr. VM 2012