Engelberg i Sveits leder fortsatt snødybdelisten i Alpene, men de siste dagene er det skisteder i Østerrike og Frankrike som har rapportert mest nysnø - opp til en meter! Både i Alpene og her hjemme har temperaturene holdt seg ideelle, og forholdene er perfekte så og si over alt.


Frankrike - Se oppdaterte snørapporter og snødybder for alle franske skisteder.

Det har vært bra snøfall over store deler av Frankrike den siste uken. Mest har Flaine rapportert, med hele 135 cm sist uke samt ytterligere 30cm så langt i denne uken. Der er det nå over 4,5 meter base i øvre områder, og også en liten gruppe andre franske skisteder har passert firemetersmerket. De flesta av de større skistedene i Frankrike, inkludert Alpe d'Huez, Avoriaz, Meribel, Val d'Isere, La Plagne og Chamonix, har rapporterte mellom 30 og 70cm nysnø den siste uken. Og La Clusaz har rapportert nysnø hver dag de siste 12 dagene, totalt over 130cm! Landets dypeste snø finner vi imidlertid i Pyreneene, der Cauterets rapporterer hele 630 cm snø i øvre deler av terrenget!
 

Sveits - Se oppdaterte snørapporter og snødybder for alle sveitsiske skisteder.

Sveitsiske Engelberg har fortsatt alpenes dypeste snø, med en base på over fem meter. 125cm nysnø er rapportert fra Engelberg i løpet av de siste 11 dagene, og de dype pudderdagene har kommet på rekke og rad der de siste ukene. Også mange andre skisteder i Sveits har fått gode mengder nysnø i det siste, inkludert Andermatt som har over fire meter base. Basen i Zermatt er mer i retning av det sveitsiske gjennomsnittet, med sine 250cm i øvre områder, og der kom det bortimot en meter nysnø akkurat i tide til Skiers Cup, se de fantastiske pudderbildene.
 

Italia - Se oppdaterte snørapporter og snødybder for alle italienske skisteder.

Etter et stort dump for en drøy uke siden har de Italia genetelt fått noe mindre nysnø enn de andre alpelandene denne uken. Dolomittene fortsetter den gode sesongen, der det kom på det meste 45 cm i Selva Gardena sist uke. I Dolomittene finner vi også landets dypeste snø når det kommet til større skisteder, med over 3 meter i Passo Tonale, etterfulgt leger vest av Madesimo med 2,5m og La Thuille med 2,3. Courmayeur fikk 20cm sist uke, og nærmer seg to meter snø på toppen, mens gjennomsnittet i Italia ligger et sted mellom 1 og 2 meter i øvre områder.
 

Østerrike - Se oppdaterte snørapporter og snødybder for alle østerriske skisteder.

De som fulgte med på Alpin-VM i Schladming bør ha fått med seg at det har vært snøfullt også i Østerrike. Innen slutten av forrige uke rapporterte Kleinwasertal mer enn en meter snø i løpet 3 dager, og Tirsdag 12. februar rapporterte Nassfeld Hermagor 65cm nysnø, og har 230cm base nå. Det er fortsatt de høytliggende skistedene med bre som topper snødybdelisten for Østerrike, hvor Kleinwasertal er på topp med 3,7 meter, Tyroler Zugspitzarena ligger på andreplass med 3,45 cm og Pitztal Glacier har 2,35 cm. Lech har 305 cm på toppen, St Anton 260cm, Sölden 253cm og Hochfügen 145cm.
 

Norge: - Se oppdaterte snørapporter og snødybder for alle norske skisteder.

Her hjemme er forholdene fantastiske nå i vinterferieukene. Det har kommet nysnø den siste titen, og været har holdt seg kaldt, slik føret både for alpint og langrenn er optimalt så og si over hele landet. Påfyll denne uken sørger for en siste finish og puddermuligheter også i den store vinterferieuken. Røldal leder snødybdelisten med 270cm, etterfulgt av Myrkdalen med 2m blank og Voss Resort Bavallen med 180cm. Haukelifjell og Stryn rapporterer begge 160cm mens Eikedalen og Hallingskarvet har 130cm. Over 20 norske anlegg har minst 1m base, inkludert Hemsedal, Kvitfjell, Beitostølen og Skeikampen blandt de større. Les mer om vinterferieforholdene i Norge her.
 

Rundt i verden: Se snørapporter for alle regioner her.

Pyreneene har som nevnt en rekordsesong, med vanvittige snømengder både i de Franske og Spanske delene, samt i Andorra. Baqueira Beret, bare fire timer fra Barcelona, har fått over 10m snø denne sesongen og har passert fire meter snø etter å ha rapportert mest snø av alle skisteder i verden sist uke, med 160 cm. På den franske siden har Cauterets hele 630 cm snø i øvre deler av terrenget! I østeuropa har snødybdene krøpet jevnt oppover, og Bansko i Bulgaria har nå rett under to meter snø og mer i vente den kommende uken ifølge værmeldingen.

USA og Kanada: 

Se snødybder og oppdaterte snørapporter for Kanada.
Se snødybder og oppdaterte snørapporter for USA.

I USA og Kanada har det ikke kommet store mengder den siste uken, bortsett fra i forbindelse med stormen på østkysten av USA. De populære skistedene langs The Powder Highway gjennom British Colombia til Alberta byr for tiden ikke på veldig dyp og lett tilgjengelig puddersnø, etter kun moderate mengder nysnø de siste ukene. Fernie leder fortsatt snødybdelisten med sine 2,3m, mens Whistler har 189cm og Revelstoke 188cm. Colorado som er stedet i USA der man finner den ferskeste puddersnøen akkurat nå. Der har endelig sesongen kommet ordentlig i gang, og de fleste skisteder har nå base på over 1m. Den siste uken fikk Vail har fått 26cm, Breckenridge 26cm og Aspen 35cm, og pudderrapportene derfra har strømmet inn. 


VÆRET VIDERE?

Den kommende uken ser ut til å bli relativt tørr både i alpene og her hjemme, med mye sol og godt vær mange steder. Også både i Pyreneene, det det har kommet rundt en meter ukentlig så langt dette året, ser snømengdene ut til å bli moderate, og heller ikke i Nord-Amerika forventes det store dump så langt værmeldingen nå rekker. Se snøvarsel for norske skisteder de neste dagene.