Åtte jenter og femtisju gutter satte utfor i åpningskonkurransen i Norway Freeride Cup i Sogndal torsdag 21. februar. Ove Nestvold vant blant guttene, og Kristina Slinning stakk av med førsteplassen for jenter.

Bra vær, gode snøforhold med puddersnø nordsidene og Sogndalsområdets fantastiske frikjøringsterreng sørget for en knall start på årets frikjøringscup. Salen i Frudalsbotnen var areana for mye spektakulær skikjøring og god stemning. Se hele bildeserien!

Vinneren i den samlede herreklassen, Ove Nestvold, fortalte etter et godt gjennomført run at dette var den beste konkurransesiden han har kjørt, ifølge arrangøren. Arrangementsjef Roar Erlandsen sa seg også fornøyd med dagen, og skal ha fått mange positive tilbakemeldinger på å ha funnet en fjellside med bra snø og muligheter for spenstige linjevalg.

Ove Nestvold som tidligere har konkurrert på telemarkski var godt fornøyd med seieren på alpinski denne gangen, og mottok en gavesjekk på kroner 10.000 i premie. Foran konkurransen hadde han 20.0 i odds hos Betsafe.com, men forteller til Skiinfo.no at han dessverre ikke hadde satset penger på seg selv foran konkurransen. Det er det kanskje en del som velger å gjøre foran neste konkurranse i Stavanger, da Nestvold nok vil ligge som favoritt.

Slinning er et kjent navn innen norsk og også internasjonal frikjøring. Søsteren til Kristina som vant i Sogndal, Anne May Slinning, er nemlig en av to norske utøvere som er med i Freeride World Tour denne sesongen. Her kan du se henne kjøre FWT-konkurransen i Chamonix tidligere i vinter.


RESULTATER:

Alpint, telemark og snowboard stilte i samme klasse i denne konkurransen, men tar med seg sine poeng inn i de ulike klassene i norgescup'en, foran de neste tre konkurransene.

RESULTAT MENN:

 1. Ove Nestvold
 2. Frikk Tore Kristiansen
 3. Steinar Nes
 4. Bård Øymar
 5. Henrik Wedum
 6. Scott MacLean
 7. Torgeir Sværen Henjum
 8. Sondre Lindkjølen
 9. Erling Grøstad
 10. Øystein Uglum Henjum

RESULTAT KVINNER

 1. Kristina Slinning
 2. Johanna Bogner
 3. Martha Lindstrøm
 4. Marit Rolvsjord
 5. Kjersti Foss

Komplett resultatliste.