Etter to fantastiske vinterferieuker i norske skisteder går vi nå inn i den siste uken med skolefri, nå for fylkene Hordaland, Buskerud, Oppland og Troms. I nord har uke 9 startet med uvær, men i sør holder det fantastiske vinterværet og de gode snøforholdene seg enda en stund.

Sol, besøksrekorder, flotte snøforhold og en smak av puddersnø mange steder, det er vinterferien 2013 oppsummert fra landets  skisteder. I tide til vinterferien kom det et godt dryss med nysnø over hele Sør-Norge, og det stabile været med kalde temperaturer og lite vind har sørget for at forholdene har holdt seg nær perfekte i lang tid.

Se bildeserie fra vinterferien i norske skisentere sist uke.

For anleggene nærmest Bergen er trykket på for fullt denne uken, og der meldes det allerede om folkevandring til fjells. Voss Resort Bavallen rapporterer om nærmere 3000 besøkende i trekket denne lørdagen, Eikedalen melder om rundt 5000 gjester i løpet av helgen, og Myrkdalen om enda noen hundre til.

Les også: Eikedalen klar for vestlands-vinterferie 

Forholdene i begynnelsen av denne uken ser ut til å holde seg akkurat like bra som i helgen de fleste steder, samt for Østlandet også resten av uken, mens det fra midten av uken ser ut til å kunne komme betydelige mengder nedbør i vest. Dermed tyder på at Hordalendingene kan avslutte sin vinterferie med noen skikkelige pudderdager. Følg med på snøvarselet, med visning for de neste 24, 48 og 72 timene her.