Kirkwood i California er arena for fjerde runde av årets Freeride World Tour. Verdens beste frikjørere har hatt noen ukers pause siden sist konkurranse som gikk i Chamonix, Frankrike, og er nå samlet på amerikansk jord for å måle seg mot hverandre i fjellsiden "the Cirque".

Se sendingen fra konkurransen her:

 

Kirkwood er den bortgjemte perlen i Lake Tahoe-regionen i det Nordlige California, og ligger helt inne mot grensen til nabostaten Nevada. Med gjennomsnittlig årlig snøfall på over 600 inches er snømangel sjelden et problem her, og terrenget er noe av det beste en finner blant skistedene i Sierra Nevada, innenfor et område på 2,300 acres, som inkluderer klipper, renner og skogskjøring, i tillegg til nedfarter for alle nivåer.

FWT-runden i Kirkwood avholdes på "the Cirque", en fjellside som siden tidlig 80-tallet er permanent avstengt for skikjøring hele sesongen, og som nå åpnes under konktrollerte forhold til ære for verdens beste frikjørere. Kirkwood har nå over 2,5 meter base i øvre områder, men har hatt begrensede mengder nedbør den siste tiden, og forholdene er mer i retning av vår og påskesnø enn de pudderforholdene som deltakerne har kunnet nyte i de tre foregående konkurranserundene. Den største utfordringen for kjørerene denne gangen ser ut til å kunne bli den den skarpe vulkansteinen som Kirkwood er kjent for, og som nå stikker opp gjennom snøen i hele kunkurranse-fjellsiden.

RESULTATER

Våre to norske heltinner som er med i Freeride World tour i år, Pia Nic Gundersen og Anne May Slinning, sto på start også i Kirkwood. Pia Nic Gundersen, som lå på delt andreplass foran denne runden, kjørte solid og imponerte med høy agressjon, ingen nøling og god fart. SE VIDEO HER! Dermed tok Pia andreplassen i Kirkwood og er nå alene på andreplassi FWT-rakingen. Vårt andre håp, Anne-May Slinning, rullet dessverre etter et klippehopp av bra høyde (se video), og endte dermed opp på en sjetteplass med en noe lav poengsum. Ingen norske er med i herreklassen i årets utgave av FWT, og svenskene Reine Barkereid og Wille Lindberg klarte heller ikke å sette Skandinavia på pallen denne gangen.

 

Ski herrer: 1. Lars Chickering-Ayers, 2. Julien Lopez, 3. Charlie Lyons

Snowboard herrer: 1. Ryland Bell, 2. Sammy Luebke, 3. Emilien Badoux

Ski damer: 1. Jacklyn Paaso, 2. Pia Nic Gundersen, 3. Ashley Maxfield

Snowboard damer: 1. Margot Rozies, 2. Elodie Mouthon, 3. Shannan Yates

 

Her kan du se video av Pia Nic Gundersen og Anne-May Slinning som kjører FWT-konkurransen i Chamonix tidligere i vinter.