Gått tom for kameravinkler i skifilmene dine? Den nye generasjonen anvendelige og kompakte actionsport-videokameraer med GoPro i spissen har åpnet for mange nye og interessante kameravinkler. På hodet, på brystet, på skiene, på staven på støvelen, bakover framover osv.

Vi har sett nesten like mange finurlige monteringsløsninger som antallet uninteressante hjelmkamerafilmer en finner på youtube, og her er en som er satt i masseproduksjon. Nyvinningen Parmula er en kombinert ryggplate og kamerastativ for å filme seg selv bakfra, en slags enmanns-followcam, som også kan festes utenpå sekken. Produktet ser meget forseggjort ut, platen skal kunne monteres utenpå skredballong-sekker, og armen skal lett kunne demonteres og legges sammen for en tur i heisen etc. Det eneste spørsmålet som gjenstår er da; klarer du deg uten den? 

Dette er ikke et nytt konsept - det finnes mange minutter med rygger på youtube allerede, og mange ulike hjemmesnekrede løsninger, som kamerastativer og staver montert ut fra ryggsekken. Langt før GoPro'ens tidsalder filmet bla.a. legendariske Free Radicals med en hjemmekonstruert ryggsekkamera-løsning som sørget for å holde et godt gammeldags VHS-kamera i både denne og andre vinkler. Den gang var det nok ingen av regissørens skistjerner som kunne tenke seg at det skulle komme en tid hvor skikjørere "frivillig" ville sette på seg noe slikt og begi seg ut i fjellet med den bare for morro skyld. Men det er det tydeligivs noen østerrikere som tenker nå - så mange at det skal bli business av det atpå til.

Se demonstrasjonsfilmen her:

Mer informasjon hos produsenten, her.

Hva sier du? Er du klar for å drasse med deg denne til fjells for å øke variasjonsnivået i din neste se-så-flin-jeg-er-på-ski-film? Skriv din mening i kommentarfeltet under.