Femte runde av Freeride World Tour 2013 gikk i Fieberbrunn i Østerrike, etter en drøy uke med venting på vær og føreforhold. Jentene på ski var først ut, og vår egen Pia Nic Gundersen satte utfor som dagens andre startende allerede før de fleste av oss hadde fått spist frokost.

Dessverre ramlet Pia i landingen etter et drop et godt stykke nede i fjellsiden, og endte opp på en syvendeplass i denne runden. Anne-May Slinning holdt seg derimot på skiene denne gangen, etter å ha vært uheldig i de tidligere konkurranserundene, og endte opp på en fjerdeplass. Dette var siste runde av frikjøringsserien før finalen i Verbier, og selv om det var Anne-May som kjørte best denne gangen er det Pia Nic Gundersen som, med en andreplass i rankingen etter denne runden, får være med videre og kjøre den legendariske fjellsiden Bec des Rosses i Verbier.

Blandt herrene på ski var det Silas Chickering-Ayers fra USA, broren til Lars Chickering-Ayers som nettopp vant i Kirkwood!, som kjørte best i den femte runden, mens svenskene Wille Lindberg og Reine Barkereid kapret andre- og tredjeplass. Sammy Luebke fra USA, som ligger på andreplass i rankingen, vant i snowboardklassen for herrer, og søstrene Elodie (2. plass i ranking) og Anouck Mouthon fra La Clusaz i Frankrike tok henholdsvis første og andreplass blandt damene på brett.

Finalen i Freeride World Tour går etter planen lørdag 23. mars i Verbier, Sveits. 

Se sendingen fra femte runde i Freeride World Tour, i Fieberbrunn, Østerrike, her:

 

 

Se også:
Pia Nic kjører FWT i Kirkwood

Her går Anne-May på tryne i Kirkwood