Testomtale for Osprey Reverb 18 - 2013/2014

Osprey er kjent for å ha veldig gode sekker for skikjørere og hovedsaklig kan du velge mellom Osprey Kode Pack (22, 32 og 42 liter) som er laget for topptur og de lengre backcountry turene, og Reverb som er sekken du har med på en vanlig dag på ski hvor du både står i nedfart og offpiste i nærheten av skianlegget.

Osprey Reverb kommer i to størrelser på 10 og 18 liter. Det er nesten samme pris for disse to så det er 18 literen som er den mestselgende ryggsekken.

Jeg har fått testet 18 literen, og den har vært med på turer i Norge, USA og Frankrike, med offpiste som hovedmål, men også endel turer i nedfarter.

Jeg er ikke en tester som har stor kjennskap til skisekker og som har prøvd mange forskjellige, men er mer som den jevne skikjører som har hatt et par sekker som har vært brukt over lengre tid og som jeg har vært fornøyd med. Sekken jeg har brukt på de fleste skiturer de siste 8 årene er Osprey Vertical 25 liter som er litt større enn Reverb 18.

Når du har pakket Reverb og fått stilt den inn riktig sitter den godt på ryggen og den føles liten og usjenerende når den er på. Den er relativt smal så armene ikke kommer borti sekken når du står ski, og det er ingen remmer som henger og slenger. Magebeltet er etter min mening litt vel tynt, i forhold til hva jeg er vant til, men det fungerer godt. På Vertical sekken som jeg har brukt mye er det mer padding på magebeltet og en kraftigere "lås". I tillegg har den mulighet til å henge noe på magebeltet med en karabinkrok.

Noe jeg også liker med Reverb med tanke på komfort når man kjører på ski er at den har en god ryggplate som beskytter ryggen din, samt at den er lav slik at man ikke dunker borti sekken med hjelmen når man setter seg i "hockey".

På Reverb 18 har du mulighet til å åpne ryggdelen for å lett komme til rommet hvor du gjerne oppbevarer en dunjakke og et ekstra par hansker. Det er også et rom i bakdelen for Camel Back, og slangen ligger i en integrert og isolert lomme på høyre skulderrem. Det kan diskuteres hvor bra en slik isolering fungerer når det er veldig kaldt, men det er i hvert fall bedre enn å ha den i friluft både med tanke på ising og at den ikke kommer i veien for skikjøring.

På toppen av sekken finner du et lite rom til for eksempel nøkler, mobiltelefon og lommebok som gjør at du slipper å grave i sekken i de store rommene for å finne disse tingene.

Du finner også en egen sidelomme for både spadehåndtaket og for søkestangen. Dette fungerer fint om man har passende utstyr, mens jeg opplevde at både min søkestang og spadehåndtak var for lange. Da blir det en litt provisorisk løsning for å feste spadehåndtaket og søkestangen måtte opp i hovedrommet på sekken. Men mitt skredutstyr er ikke av nyeste dato.

Sekken har også en frontlomme hvor du oppbevarer spadebladet og for eksempel fellene dine, som fungerer bra.

Om du skal feste skiene eller brettet ditt på sekken er det en god løsning for dette, og med mulighet for å åpne bakre del av sekken kan du nå ting i sekken uten å måtte ta av ski/brett som er festet på sekken.

Alt i alt er dette en hendig liten sekk som har plass til det essensielle skredutstyret og dekker behovet for on-piste / sidecountry godt. Men det er viktig å avgjøre om du skal ha en sekk som er noe større enn dette, eller om 18 liter er nok.

Priser:
Reverb 10 - 900 NOK
Reverb 18 - 800 NOK

Ønsker du en større kan du sjekke ut Osprey Kode Pack (22, 32 og 42 liter).

10 literen av Reverb har jeg ikke prøvd, men jeg vil tro at den blir i det minste laget for de aller fleste.

Her kan du se hvordan Osprey Reverb serien blir laget (Ospreypacks)