Bec des Rosses. Navnet er like skummelt for en frikjører som Valdemort er for Harry Potter, både for de som har kjørt den før og ikke minst for de som står på toppen for første gang. Den stupbratte og steinete fjellsiden har vært arena for konkurransen Xtreme Verbier i en årrekke, like legendarisk som Jaws for surfing og Monaco Grand Prix for Formel 1.

Pia Nic Gundersen var den eneste som representerte Norge i Verbier Extreme dette året. Med en 2.plass på rankingen foran FWT-finalen og stødig kjøring gjennom hele sesongen var finaleseieren absolutt innen rekkevidde for Pia. Med startnummer 1 på brystet var hun først ut av damene på ski, med slapp å sette utfor helt fra toppen av den bratte siden. Damenes start er et stykke ned på ryggen, over betraktelig snillere terreng.

Her ser du hele sendingen fra Verbier Extreme 2013: 

 

Resultater:

Vårt norske håp, Pia Nic Gundersen, holdt seg på beina, leverte et solid "run" og kjørte inn til en fjerdeplass i Verbier Extreme. Dermed beholdt hun også andreplassen totalt i Freeride World Tour 2013, og er altså ranket som verdens andre beste kvinnelige frikjører på ski.

Førsteplassen blant damene på ski tok svenske Matilda Rapaport, som kom inn med wildcard til Verbier Extreme, mens Nadine Wallner (Østerrike) tok sammenlagtserieren. Av damene på snowboard vant Elodie Mouthon (Frankrike), som også tok sammenlagtseieren i touren, mens Ralph Backstrom (USA) gjorde det samme i herreklassen på brett. Drew Tabke sikret amerikanerne sammenlagtseieren for herrer også på ski ski, selv om franske Kevin Guri seiret i finalen.

Komplette resultater for Verbier Extreme finner du her

 

SE OGSÅ:

Freeride World Tour - Fieberbrunn 2013

Pia Nic kjører FWT i Kirkwood

Her går Anne-May på tryne i Kirkwood