Sogndal Skisenter skulle kjøpe ett nytt skitrekk, men endte opp med to.


Sogndal Skisenter Hodlekve avslørte i høst store planer for utvidelse av heissystemet og storstilt hytteutbygging. Allerede til neste sesong skulle det første nye trekket være på plass, men nå er det klart at Hodlekve vil ha hele to nye trekk på plass for vinteren 13/14.
 

Les også: Store planer i Sogndal

Sogndal Skisenter har de siste årene blitt godt kjent som en frikjøringsfavoritt for ikke bare pudderhugrige Sogndal-studenter og lokale entusiaster, men også for mere langveisfarende skiturister. Den gode skogskjøringen fra toppen av heisen, samt enda lengre opp, og ned til riksveien er alt annet enn en godt bevart hemmelighet. På gode dager går skibussen i skytteltrafikk tilbake til heisen. 


Høsten 2012 ble det kunngjort at det snart skulle bli slutt på lange rekker med traskende frikjørere i dype spor opp fra toppen av trekket, med en en ny heis fra toppen av eksisterende trekk og opp til 900 meter. Nå er det klart at det vil bli ikke bare ett, men to nye trekk i Hodlekve neste sesong.

Skisenteret skal ha fått et godt tilbud på to brukte trekk som vil bli oppgradert og komme nyprisgaranti, og endte dermed opp med å kjøpe to trekk istedenfor ett, ifølge Sogn Avis.
 

Bred satsing

I tillegg til trekket som vil bli satt opp fra toppen av eksisterende trekk, vil det dermed allerede til neste sesong stå klart et trekk i Rindabotn. Dermed utvides alpinanlegget ikke bare i høyden men også i bredden, med større områder også for barnefamilier og andre enn pudderentusiastene.

Framover vil både barnefamileier og langrennsløpere være i fokus i Sogndalsdalen. Det planlegges en permanent skistadion og utbedring av løypenettet. Et nytt kunstsnøanlegg ved eksisterende heistrase vil også stå klart til sesongen 13/14.

- I fremtiden vil vi kunne tilby langrenn, toppturer, alpint og løssnøkjøring, alt fra en parkeringsplass, sier styremedlem Gunnar Solbakken til Sogn Avis.

For å kunne sette i gang med anleggsarbeidet så fort som mulig og bli ferdig med både inatallering av to nye trekk, kunstsnøanlegg samt infrastruktur til hyttefelt stenger Sogndal Skisenter Hodlekve allerede 31. mars i år, selv om snøforholdene hadde tillatt videre drift etter det.
 

Fra skisenterets hjemmeside:

 

Ny skiheis Trase A (Rindabotn)
- Lengde 1200 m
- Høgde avstigning 950 moh
- Høgde påstigning 600 moh
 
Ny skiheis Trase C
- Lengde 835 m
- Høgde avstigning 925 moh
- Høgde påstigning 775 moh 

Nytt snøproduksjonsanlegg i eksisterande heistrase

Oppgradering av eksisterande heis