I Kvitfjell er det ikke stille i uka etter årets knallpåske. I den den tredje siste uka av sesongen 2012/13 er det fortsatt like godt føre og flotte skidager. De norske påsketuristene har vendt hjem, med nå er det svenske turister og det norske alpinlandslaget som gjester bakkene.

Norsk vs svensk påske.

Årets Kvitfjellpåske overgikk den nest beste påsken med 30%. Mens vi nordmenn strømmet til fjellheimen i rekordstort antall i forrige uke, så har svenskene forstått at påsken også kan strekkes seg ut i denne uka. Været er det samme som forrige uke: eimen av solkrem henger over fjellet, mens språket som høres rundt omkring i solstolene og bakkene stort sett er svensk.
 

Alpinlandslaget har fokus mot OL-sesongen.

Hele denne uka har det norske alpinlandslaget ligget i trening i Kvitfjell. Selv om denne sesongens konkurranser er unnagjort, så står laget overfor en ny OL-sesong og trykket holdes oppe på treningssiden. Ifølge trener Håvard Tjørhom tilbyr norske bakker verdens beste april-forhold for trening. I tillegg til trening i prima Kvitfjellbakker, testes det utstyr, filmes og fotograferes det heftig i aprilsola. Et tjuetalls løpere

Filmselskapet Antimedia har benyttet dagene denne uka til å ta opp spektakulære filmklipp av Aksel Lund Svindal i Olympiabakken. Programmet vil sendes neste vinter. (bildet)

Avslutningsfest 20. April

Kvitfjell har åpent hver dag frem til 21. april, og garanterer gode forhold helt til anlegget stenger. Alle hovedtraseer i øvre del av anlegget og på Vestsiden vil være åpne så lenge snøforholdene tillater det, og for uke 15 og 16 er det 20% rabatt på heiskort. 

Denne uka er hele anlegget med alle heiser og bakker åpne ut, mens utforløypa nedre del, og nedre stolheis stenger for sesongen søndag 7.april. 20. april blir det avslutningsfest i Kvitfjell, mer om den her.