Etter en flere uker med stabilt tørt og fint vær i Sør-Norge, ser det ut til at det er slutt på påskestemningen. Meterologene melder at et lavtrykk er på vei, og at det vil komme en god del snø allerede før helgen.

20-30 cm nysnø

Ifølge Storm-meteorolog Lisbet Håvik kan det komme mer enn 30mm nedbør allerede natt til fredag og i løpet av fredagen. Mest nedbør skal det komme på Sørlandet, litt inn fra kysten, og sør på Østlandet, og man skal ikke langt inn i landet før det kommer som snø, sier Håvik.

Yr.no er noe forsiktigere i forhold til anslått nedbørsmengden, men melder at det vil komme 10-20 cm snø noen steder, og at snøgrensen vil ligge på rundt 300 meter.

Pudder fra Hovden til Hemsedal

Hovden og Hemsedal er bare noen av skistedene som ser det ut til å levere aprilpudder denne helgen. Etter sist helg med aprilpudder fra Sunnmøre og nordover (se bildeserie) er det endelig Østlendingene sin tur.

Sjekk hvilke norske skisteder som får mest nysnø neste 3 dågn her.

Meteorologene spår at Lørdag kan bli fin på Sør- og Østlandet, etter et skikkelig snøvær fredag, med opphold, lite vind og gode muligheter for sol.

Med andre ord er det bare å preppe pudderskiene for en av sesongens siste pudderhelger i landets mest sentrale skisteder, og avlyse alle avtaler og utsette alt som har med grilling og båtpuss å gjøre denne helgen.

Vått langs kysten.

For Vestlandet og mot nord ser det ikke like bra ut. Her kommer nedbøren noe senere, og det ser ut til å kunne bli vel mildt med regn fra helgen og ut i neste uke. Dog vil det komme store mengder snø i høyden mange steder, og kanskje lader værgudene for en skikkelig dyp pudderhelg i Røldal og andre steder på vestlandet nest neste helg?