Det beste med at vinteren er over - eller det eneste som er bra om du vil - er at sommerskisesongen begynner.

"Summer stinx", det vet jo alle. Men i og med at den ganske uunngåelig dukker opp hvert år, er det bare å gjøre det beste ut av den. Vannski, sykling, surfing og liknenede aktiviteter kan til dels hjelpe deg med å komme igjennom den tunge, lyse og varme tiden, men for å være på den sikre siden er det bare en ting som gjelder; oppsøk snøen der den ligger lengst.

Ski hele året!

Vi er tross alt heldige vi nordmenn. Ikke bare er vinteren lang, kald og hard, men vi har også isbreer og høye nok fjell til å bevare snøen langt ut på sommeren. Det er faktisk mulig å stå på ski hele året i dette landet.

De første "vanlige" skistedene åpner som regel i oktober-november hvert år. De siste stenger en gang i mai, og det er samme måned som sommerskisenterene åpner. Og i år blir det faktisk overlapp mellom vinterskisesongen og sommerskisesongen.

 

Stryn:

Ekstraåpning pinsehelgen 18-20 mai! Den offisielle åpningshelgen på Strynefjellet Sommerskisenter er satt til 24. mai 2013. Planlagt avslutning er 14. juli, med mulighter for utvidelse hvis snøforholdene tillater det. Det er imidlertid langt fra rekordmye snø i regionen dette året, slik at vi garantert ikke kommer til å se en veldig lang sesong på Strynefjellet denne sommeren, men for mange er det uansett de enestående frikjøringsmulighetene i Mai og Juni som lokker.

Les også: Fred Syversen tar over Folven!

Fonna:

Folgefonna Sommerskisenter åpner allerede før de siste alpinanleggene har stengt for vintersesongen. 1. mai var den første åpningsdatoen som ble satt, men måtte flyttes på grunn av store nysnømengder i begynnelsen av mai. Nå er sesongen i gang og nye eiere lover ny giv og bedre tilbud til gjestene enn noen gang før! Her blir det som vanlig minst like stort fokus på park, og flere camper utover sommeren.

Se ferske pre-åpningsbilder fra Fonna her. 


Juvass:

Juvass planlegger åpning 18. mai - 15. juli, for så å åpne igjen 2. august og kjøre ut oktober. Her bygges det park i år også, og det blir Quicksilver-camp siste uka i juni og første uka i juli.