Forbi midten av April er det fortsatt meget gode skiforhold i fjellet. Alpinbakkene er åpne, heisene går og milevis med langrennsspor kjøres fortsatt i de norske skistedene takket være den kalde vinteren.

Rekordlang sesong

Skisesongen startet tidlig sist høst, med knallforhold i alpinbakkene og over 20 alpinanlegg åpne allerede i begynnelsen av november. Nå gjør den kalde vinteren at sesongen også strekker seg ekstra langt ut på våren, med åpne alpinanlegg langt ut i mai. 

Her finner du oversikten over stengningsdatoer og skianleggene som er åpne nå.


Ingen snømangel

Etter påske har de fleste mindre anleggene hatt åpent kun i helgene, og flere har stengt for sesongen nå. Helgen 19-21. april er avslutningshelg for flere av de største alpinanleggene, selv om snøforholdene er slik at de kunne holdt åpent enda lenger.

- Snøforholdene i bakken er faktisk så bra at vi kunne holdt åpent til mai. Men dette blir siste helg fordi vi må forberede sommersesongen og sykkelanlegget i bakken, sier daglig leder Ole Farmen i Hafjell Alpinsenter.

Også Trysil, Geilo, Strandafjellet, Kvitfjell og Trysil er blant skistedene med avslutning helgen 19.-21., men fortsatt topp forhold og ingen snømangel.

Les også: Det er nå det er best 


Flere utvider sesongen

 Myrkdalen ved Voss har fortsatt 2 meter snø i bunnen og 3 meter snø på toppen av anlegget, og er en av skistedene som har utvidet sesongen på grunn av de gode snøforholdene. Der blir det åpent til i alle fall til 28. april. Blandt andre som holder åpent også nest helg finner vi Oppdal, Hovden, Bjorli og Gaustablikk.

- Alle heiser og bakker er åpne, og det er flotte forhold, forteller Trond Stegarud fra Gaustatoppen Booking. Det er kjøring fra Gaustatoppen så lenge det er forhold til det, og Gaustabanen har åpent hver helg til 2. juni.

Nesbyen Alpinsenter melder også om flotte forhold i bakkene, og utelukker ikke å holde åpent helt til månedsskiftet. Også Voss Resort vil ha helgeåpent ut April, og det samme gjelder Vierli, som også vil vurdere fotløpende utover i mai. 

Oppdaterte datoer for sesongavslutning i alle norske skianlegg finner du her.


Varer langt inn i mai

Hemsedal feirer sesongen med den tradisjonsrike 1. Mai Festivalen 26.-28. Der holdes imidlertid anlegget åpent hver dag til og med 1. mai, og dermed blir årets sesong som planlagt nøyaktig 6 måneder lang i Hemsedal. Heller ikke der er det noen som helst tegn på snømangel, tvert imot er det mer snø i høyden nå enn det var midt på vinteren, og reservehaugene med kunstsnø ligger fortsatt store i bunnen av anlegget.

Bildeserie:Nysnø i Hemsedal 13. april 2013

Golsfjellet er det likevel som ser ut til å kunne skryte av denne vinterens desidert lengste sesong. Storefjell Ski og Akesenter på Golsfjellet åpnet heisen allerede i oktober, og planlegger å holde åpent i helgene helt fram til 20. mai.

Et annet alpinanlegg som tilbyr mai-skikjøring er Røldal. Der blir det avslutningshelg 3.-5. mai.

I Nord-Norge har den beste delen av sesongen nettop startet, og snødybdene er nå veldig gode. Målselvfjellandsby holder åpent i mai-helgene til og med 11.mai. 4.-5. mai er den offisielle avslutnignshelgen i Narvikfjellet, men der vil anlegget holde åpent så lenge det er bra føre, og i i fjor kom det 40cm puddersnø 1. juni.


Arrangementer og gode tilbud
 

Flere av skistedene har gode tilbud på slutten av sesongen. Geilo selger dagskort til kun kroner 99 ut sesongen og flere av de andre store skistedene har prosentrabatter både på ordinære heiskortpriser og overnatting. Eksempelvis på Gaustatoppen får du nå billetter til banen inkludert i overnattingen, og Mykdalen kjører tilbud med overnatting, frokost og heiskort for kun kr 700 pr dag under avslutningshegen.

De siste helgene fram mot åpning er også spekket med aktiviteter mange steder, og sesongavslutningen er et høydepunkt når det gjelder liv og røre i bakkene og på afterski. Trysil runder av sesongen med familieløpet Ski Our Race i helgen, og Kvitfjell har avslutningsfest lørdag 20. April. Hemsedal har en stjernespekket artistliste med The Sounds i spissen for 1. Mai Festivalen, og Røldal lover Hawaii-stemning under avslutningshelgen 3.-5. mai.
 

Milevis med langrennsspor

De aller fleste skistedene tilbyr også langrennsspor så lenge sesongen varer, og også etter at heisene stenger. Beitostølen har suverene forhold i det 320 kilometer lange løypenettet, og i tillegg er veien over Valdresflya nå åpen, hvor du vanligvis kan gå på ski langt utover mot sommeren.

Golsfjellet tilbyr også 320 kilometer med løyper til og med kommende helg, og i fjor stengte siste løype 6. juni der. Geilo melder at de vil fortsette å preppe langrennsløypene etter at alpinbakkene stenger, til 28. april - og lenger om forholdene holder seg.


Overlapper sommerskisesongen

Årets gode vintersesong overlapper sommerskisesongen med god Margin. Folgefonna, som er først ut av landets tre sommerskisentere, åpner allerede 1. mai. Galdhøpiggen Sommerskisenter ved Juvasshytta har planlagt åpning 18. mai, og Strynefjellet Sommerskisenter 24. mai.

Mer om sommerskisesongen her.