Ny snø, ny eier og nytt navn. Men stemningen blir minst like god som tidligere år, når Fonna Glacier Ski Resort åpner 1. mai.

Det ligger an til en bra sommerskisesong på Folgefonna i år. Sist uke kom det over 1 meter nysnø, og det er ventet omtrent like mye utover i denne uken. Nå jobbes det med å gjøre unna de siste forberedelsene før åpningen, og denne uken justeres blant annet heismaster før vaieren og t-kroker kommer på plass.

SE BILDESERIEN!

Nye eiere

Visitfonna AS er ny eier av Folgefonn Sommarskisenter, med navnet Fonna Glacier Ski Resort. Øystein Stray Spetalen, Gunnar Hvammen og Trond Mohn er inne som nye investorer. Med er også Klakje AS, som tidligere drev anlegget.

Foruten utvikling av tilbudet for ski- og brettkjørere, satser Fonna fremover også aktivt på produktutvikling som tilrettelegger for den store prosentandelen besøkende som ønsker bre-opplevelser uten ski. Prosjektering av nytt velkomstsenter som vil tilrettelegge for opplevelser, forskning med mer vil skje parallelt med driften av skisenteret.

Oppgraderinger

Allerede til denne sesongen er det gjort oppgraderinger på Fonna, og gjestene på sommerskisenteret kan se fram til blant annet gratis høyhastighets wifi, nye webcams, ny butikk og nye websider med bedre oversikt og online salg av heiskort.

Treningsgrupper har også fått bedrede fasitliteter, med nye lokaler til race-møter, trenermøter, containere til oppbevaring av utstyr ved skisenteret og mulighet til å leie staur til alpintraseer.

Både tråkkemaskinene og trekket har det også blitt gjort utbedringer på, slik at driftsikkerheten er større enn tidligere år.

Park og camp

Parkbygger Emil Fossheim og hans crew vil være på plass for å bygge parken også i år, og den vil bli minst like bra som tidligere år,
melder skisenteret.

I juni vil det bli stor aktivitet både på FONNA og nede i Jondal, for både What Summer Camp og Folgefonna snowboard & ski camp kjører på med camper i flere uker i juni og juli.

Jon Olsson og Field Productions vil også være på plass på Fonna i løpet av sommeren. Det samme vil flere norske og utenlandske alpinlag. Se ikke bort fra at du vil treffe på flere andre norske og internasjonale storheter også.

Bygger ut heisen

I slutten av august vil anlegget bli stengt. Da starter arbeidet med å forlenge heisen med 3-4 master og forlenge vaieren, dette vil forbedre skitilbudet for sommeren 2014.

1. mai er “showet” i gang. Da åpner FONNA Glacier Ski Resort for en ny flott sommersesong. Og nå kan du få sesongkortet til under halv pris! (2000,- mot ordinært 4500,- ved kjøp innen 30. april.)
 

LES OGSÅ: Endelig er vinteren snart over!