Thorvald Sverdrup blir ny styreleder i Alpinco AS. Han har tidligere vært med på å gjøre Skistar AB til et av Europas ledende selskap innen skiturisme.

Thorvald Sverdrup var konserndirektør i Skistar AB i 15år frem til 2002. I løpet av de årene ble selskapet børsnotert og gjorde flere store oppkjøp, blant annet Åre-Vemdalen AB i 1999, Hemsedal i 2000 og senere Trysil i 2005. Siden 2002 har Sverdrup deltatt aktivt i forvandlingen skiområdet Laax i Sveits. Han har vært selvstendig konsulent i og styremedlem i Weisse Arena Gruppe i Laax.

Thorvald Sverdrup er utdannet Siviløkonom i Karlstad, og før reisen med Skistar AB var han administrerende direktør i Alpsport AB.

CEO, Marius Flaaten uttaler:

Konkurransen om gjestene hardner til og de aktørene som jobber systematisk mot et mål med en klar strategi vil bli morgendagens vinnere. I Thorvald Sverdrup får vi en styreleder med strategisk tyngde, kompetanse og erfaring. Han har bygd opp et vellykket skikonsern tidligere, og har et uvurderlig nettverk som kommer Alpinco til gode.

Om Alpinco:

Det er nå halvannet år siden Alpinco AS ble etablert, og de satser på sentrale skidestinasjoner med snøsikkerhet og mulighet for helårsdrift. Siden oppstart har både Hafjell Alpinsenter og Kvitfjell Holding blitt innlemmet i Alpinco. I oppkjøpet av Kvitfjell Holding inngikk blant annet 350 hyttetomter og Gudbrandsgaard Hotell i tillegg til alpinanlegget.

Allerede nå har Alpinco Norges største skidestinasjon målt i nedfarter og heiskapasitet med Hafjell-Kvitfjell. Markedsandelen ligger på ca. 10%.

Vi skal utvikle toppmoderne og profesjonelt drevne helårsanlegg med et solid salgs- og markedsapparat i ryggen. Vårt mål er å gjøre Norge til et mer attraktivt reisemål for både norske og utenlandske ski- og fjellturister, sier Petter A. Stordalen, deleier i PASAB Eiendomsutvikling, som sammen med Investinor, DNB og Bjørn Erik Borgen står bak selskapet Alpinco.