Sitte inne og spille dataspill eller dra ut og stå på ski?

Dette er desverre et reellt valg for mange barn og Alpinco ønsker nå å fjerne de øknomiske barrierene for valget om å dra på ski. Dette gjør de ved å dele ut gratis sesongkort som gjelder både i Hafjell og Kvitfjell til alle fjerdeklassinger i Lillehammer, Sør-Gudbrandsdalen og Nordre-Ringsaker.

Stadig mindre aktive barn truer rekrutteringen til skistedene.

Kari-Anne Røisland, som er Kommersiell Direktør i Alpinco, ønsker flere i den yngre generasjon i alpinanleggene.

– Det er ingen tvil om at flere barn og unge var i alpinanleggene på 90-tallet. Det var et naturlig samlingspunkt og møtested i fritiden. Det er i endring. Vi ser en utvikling til mer innesitting, på bekostning av de tradisjonelle uteaktivitetene. Vi konkurrerer mot barnas nett- og spillverden, og den konkurransen må vi ta på alvor for å sikre fremtidig driftsgrunnlag for alpinanleggene. Gratis heiskort til fjerdeklassingene er et virkemiddel for å pirre nysgjerrigheten til å dra i bakken noen timer, framfor å sette seg til inne. Håpet er at det på sikt vil øke andelen av barn- og ungdom, sier Røisland.

Det er i alpinbakken fremtidens alpinhelter skapes og da er det viktig å legge forholdene til rette for dette på best mulig måte, legger Røisland til.

Alpinco introduserer også et nytt sesongkort i år, altså sesongkort midtuke. Med dette sesongkortet får du stå på ski alle hverdager inkludert kveldskjøring, samt at du også får fordelskortet som gir deg mange fordeler i form av rabatt på blant annet bespisning, rabatt i skishop, fri inngang til World Cup Kvitfjell med mer.

Dette sesongkortet er perfekt for foreldre som ønsker å få stått på ski med sine fjerdeklassinger som har fått sesongkort, og selvfølgelig også for alle andre som har mulighet til å stå på ski de dagene hvor det er best plass i alpinanlegget, altså hverdagene!