Nå er det virkelig ikke lenge til de første snøfnuggene treffer asfalten/gresset/fjellet (Stryk det som ikke passer), og alle skihjerter gleder seg.

Enten du bor på et fjell, eller 30 minutter unna et, er vi alle skjønt enige i at vi gleder oss til de ulike senterne åpner. Men hva er nytt ved ditt anlegg? Vi har laget en oversikt:

Røldal:
I tillegg til alle de store arrangementene Røldal er kjent for, så arrangerer de faktisk også NM i Snow racer denne sesongen! Røldal sitter i dag med 6 heiser og 12 nedfarter, men grunnet Røldals unike høyfjellsnatur kan antallet nedfarter variere. Røldal vil også oppgradere parken sin i år, til glede for jibbeglade mennesker. 

Vierli:
Vierli har de seneste årene vært toneangivende innen parksatsing og ble kåret til årets park i 2011 av Norges Snowboard Forbund og i 2012 av Playboard.no sine lesere.
Når ny sesong står for dørene har Vierli forberedt seg godt for å fortsatt være et anlegg for de som er opptatt av snowboard og twintip, bredde og topp.

Vierli har for sesongen ansatt Ben Howells som parksjef for å sikre at parken gjennom hele sesongen vil være topp shapet og vedlikeholdt. Ben Howells har lang erfaring i flere av Europas parker som en del av Q-park crewet, en dominerende aktør som parkbygger i flere av Europas større anlegg.

I tillegg har Vierli sikret seg Emil Fossheim til å bygge opp parken for sesongstart og vil gjennom vinteren besøke Vierli for å sette sitt preg på parken. Vierli vil med Ben og Emil sikre variasjon og kvalitet gjennom sesongen.

Hafjell / Kvitfjell:
Hafjell Alpinsenter har 25 års jubileum i år, og feirer dette sammen med Kvitfjell med et åpningsarrangement 30. november.

Hafjell og Kvitfjell har blitt en enhet og blir da Norges største skidestinasjon med 73 km alpinbakker, 5 terrengparker, 900 km. preparerte langrennsløyper, 28 heiser og 1 gondol. Vi selger oss samlet ut i markedet og vi legger opp til sterkere synergier. 

Alpinco har kjøpt opp hele Hafjell Booking og slår dette sammen med Kvitfjell Booking til et selskap HafjellKvitfjell Booking med felles call-senter. Her finner gjestene noe som passer for alle blant 250 hytter og leiligheter i tillegg til 78 rom på Gudbrandsgard Hotell.
Kvitfjell Alpinanlegg utvider område med ny båndheis for de minste i Kvitfjell-Snørøverland
 
Utvidelse av snøanlegget på Vestsiden.
Til kommende sesong bygges nytt snøanlegg i løype 28 og 29. Med dette er alle løyper på vestsiden utbygd med snøproduksjon, og sikrer gode snøforhold i en lang og snørik vintersesong.
 
Nytt servicebygg ligger sentralt inntil påstiging til stolheisen, med kort avstand til barneområde på Vestsiden. Det nye servicebygget har direkte adkomst fra parkering.
Til Vestsiden er det enkel adkomst fra E6 sørfra, med ny to-felts vei direkte opp i fjellet. Et perfekt utgangspunkt for dagsbesøk i bakken.
  
Hafjell har fått snøproduksjons anlegg i Hafjellparken noe som vil gjøre dette produktet ennå bedre. Vi planerer og gjør oss klare for en ny railpark over mainpark. Dette vil gjøre at parken vår dobler sin lengde i år. I sammenheng med disse to nyhetene flytter vi starten på svartlinjen i hovedparken 100meter opp!
 
Hovden:
På Hovden skjer det endel, men selve bakkene skal bli som før. Frank Thorvildsen fra Destinasjon Hovden mener bakkene skal bli like bra som i fjor, om ikke bedre. Samtidig som terrengparken skal satses på.

I tillegg har de et nytt samlingslokale, «Off-piste» som blir dobbelt så stort, plass til konsert arrangementer og standup.
 
På Tyin har de bygd stor ny park, som inneholder nye rails og boxer. Ellers har skiheisselskapet ekspandert, noe du sikkert vil merke.
 
I Drammens storstue har mye skjedd i løpet av sommeren, og vi nevner i fleng; Utbedring av løypegrunnen(sikrer tidligere start pga. mindre krav til snø)med ca. 5000m3 utplanert jord, Utvidelse av snøanlegget, Stor skjerm sentralt i anlegget, Terrengparken får flere elementer og egen heltidsansatt park sjef, Nytt kamera i parken med ”live” visning på stor skjerm.
 
I Myrkdalen er det store nyheter på gang. De åpner et helt nytt område med en ny seks-seters stolheis og fire nye løyper. I tillegg åpner de et nytt område for løssnø.

Heisen har blitt 1650 meter lang, og har en høydeforskjell på 440 meter. Heiskapasiteten vil øke med 50%, og med 6600 meter nye løyper er det meget lovende for en god sesong på Voss. 
 
Harpefossen har et av landets beste anlegg for heisbasert frikjøring, og har gjort mye for deg som snøelsker før sesongen. Her har de handla inn ny bigair bag, samt bygget en ny skicrossløype. I tillegg kan du nå booke deg inn online før du setter utfor.
 
Storefjell har utvidet snøanlegget sitt og planert nedfarter for tidligere start.
 
I Eikedalen Skisenter arbeides det hardt med oppgradering av de to eldste heisene, men den største investeringen før den kommende sesongen er en ny prepareringsmaskin. Ellers fortsetter de utover høsten med fokus på løypene under stolheisen. Nye snøkanoner vil også komme på plass før sesongen.
 
Eikedalen utbedrer også internett-tilkoblingen i anlegget, slik at du som bruker kan oppdatere instagram fra hele bakken. 
 
Parken fikk før sommeren et nytt område, og her vil det etterhvert som snøen faller komme flere og flere elementer.
 
Vrådal har gjort litt før sesongen, som vi nevner her; Ny snowboardpark, Utvidet barne- og nybegynnerområde med to rullebånd, og nytt løypekart.
 
I Narvik har det skjedd mye. Ingen planer kan utføres over natten, derfor lover Narvikfjellet flere og større forandringer innen 3-5 år. Hittil i år har de jobbet med å utbedre traseer, samt utarbeidet aktiviterer og servicenivået ytterligere.
 
I Sogndal har de fått på plass en splitter ny heis til vinteren. Det betyr 200 flere høydemeter, samt muligheter for mer offpiste. Laussnøekspressen fortsettes denne sesongen slik at alle kan oppleve det fantastiske Sogndalspudderet.
 
Nesbyen Alpinsenter har allerede en av landets lengste og beste(?) parker, og utvider i år parken med airbag. Nesbyen håper dette vil glede både gamle og nye besøkende. I tillegg er det gode nyheter for hytteboere i området, for nå finnes det faktisk 4G dekning i området!
 
Haukelifjell bygger ut varmestuen med kafe, pub og afterski.
 
Geilo utvider, og lager en park dedikert til selveste Tiril Sjåstad Christiansen.
 
Gaustablikk er snart i gang med snølegging, og har travle dager i bakkene før oppstart. I år lanserer de Alpinorientering i store deler av anlegget, som er en aktivitet for skifolk som lar det gå sport i sporten.
 
På Beitostølen planlegges det åpning av Raudalen alpinsenter, kun 6km fra Beitostølen sentrym. Nytt av i år er tre nedfarter med snøproduksjonsanlegg.
 
For første gang på mange år har Tjørhomfjellet besluttet å igjen kjøre heis hver dag igjennom hele sesongen. Det betyr at du igjen kan bedrive favoritthobbyen din hver dag i vinter. 

De har investert i ny parkmaskin, og satser på å ha en skikkelig bra park denne sesongen.
 
Nedfartene er blitt forbedret ved at steiner er fjernet, samt fylt på med jord. 
 
På Strandafjellet skjer det mangt, og noen av nyehete er blant annet skøytebane som vil bli islagt så snart været tillater det, ny parkeringsplass med 200 parkeringsplasser, og nytt kunstsnøanlegg. Nye rør er gravd ned til kunstsnøanlegget, som igjen vil gi mer stabile og bedre snøforhold til vinteren. Ved Roaldshorn Fjelltrekk er den gamle dieselmotoren byttet ut med en ny og mer miljøvennlig elektrisk motor. DETTE liker vi!
 
På Haukelifjell Skisenter har Tyrvelidhallen blitt bygget ut med over 300 kvadratmeter, og skisenteret ønsker velkommen med kafeteria, pub og afterski i starten av sesongen. Fjelpuben vil også flytte inn i dette nybygget.
 
Bjorli Skisenter har lagt 800 meter vann og luftrør og montert 23 nye snøproduksjonsenheter i nederste del av "Bøvra", slik at den nå er bygd ut for snøproduksjon i sin fulle lengde.
 
Sogn Skisenter er klare for snøproduksjon i hele barnebakken og i parkanlegget. De jobber på spreng før kulda kommer. I tillegg har de investert i ny tråkkemaskin, samt brukt enormt med tid på skogrydding.