Silje Norendal er et friskt pust inn i snowboardsporten, både i og utenfor parken. Norske medier kaster seg over Silje i disse dager, og norske snowboardere kan se ut til å få seg en ny frontfigur.

Hei Silje! Hvordan går det for tiden? Er du et sted med snø?
- Det går veldig bra. Jeg har vært hjemme den siste måneden etter et 2 måneders opphold på snø i New Zealand, noe jeg alltid setter stor pris på. Nå er jeg i Stubai på en OL-camp med resten av landslaget.

Silje Norendal er i full gang med hardtreningen frem mot lekene i Sotsji. Hun legger ned over 20 timer i uka for å bli best mulig før OL, men fokuset i media er sjelden på hvor hardt snowboarderne trener. Norendal irriterer seg over at sporten har et rykte på seg for å være litt avslappet og omringet av festkultur.
- Jeg synes det er veldig kjipt, for akkurat nå jobber vi like hardt som alle andre idretter her på Olympiatoppen. Vi jobber like hardt som alpinister, langrenns utøvere, hoppere og alle andre. Jeg tror snowboard har kommet ut litt skjevt i media. Særlig de eldre snowboarderne er opptatte av et «image» om å være kule og ikke trene så mye, men likevel gjør det dritbra. Sånn er det ikke, du må jobbe skikkelig hardt for å nå toppen. Sånn er det i snowboard også, vi jobber like hardt som alle andre idrettsutøvere, og det håper jeg folk kan få øynene opp for etter hvert. Jeg håper folk snart forstår at vi er profesjonelle nå, vi også, sier en engasjert Norendal til Nettavisen.  
- Det viktigste for meg under OL er å ha det gøy og kunne med hånden på hjerte si at jeg har gjort alt jeg kunne i forkant for å gjøre det bra og havne på toppen av pallen. Det er mitt første OL og jeg skal kose meg med opplevelsen og ha det gøy, det er det viktigste for meg, legger hun til. 

Hvordan synes du forrige sesong gikk?
- Siste sesong var en veldig bra sesong for meg progressjonsmessig på snø. Konkurransene gikk dårlig i starten av sesongen, men gleden jeg hadde i bakken gjorde opp for de dårlige resultatene. Når det endelig løsnet konkurransemessig i slutten av sesongen ble fjorårets sesong min beste sesong så langt, forklarer hun.
– Seieren i X-Games har betydd veldig mye. Der viste jeg at det går bra når det klaffer. Det er bedre å tryne ti ganger og vinne når du først står, enn å stå, men ikke vinne. Jeg hater å tape, sier Norendal.

Med hard trening og tett program er det vanskelig å få tid til morsomme ting, som for eksempel pudderkjøring.
- Det ble lite pudderkjøring, men nøt noen crazy pudderdager i Laax i Februar og et par dager i Tignes Frankrike under European X-Games. 
 
Med et samlet norsk pressekorps ute etter en bit av unge Norendal kan presset til å prestere kanskje bli noe høyt, men hun mener selv det ikke gjør ting vanskeligere.
- Jeg syntes det er viktig at folk for opp øynene for snowboard, noe media kan hjelpe til med, så at det blir litt ekstra media rundt meg nå før OL ser jeg kun på som en positiv ting, avslutter hun.


I 2013 vant Silje Norendal gull i X-games. Hvordan, kan du se i videoen under.