Vår nettside bruker cookies hovedsaklig for trafikkmåling og optimalisering av innhold. Fortsett å bruke siden som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her. Personvernpolicy
Ok

Avdanka snowboardere anmelder Supervention

30th Oktober 2013 | Eirik Aspaas

Field Productions presenterer Supervention

Sogndal viser seg fra sin beste side

Den norske storfilmen Supervention har gått sin seiersgang i hele norge den siste uken, og lå på 5. plass over mest sette kinofilmer i helgen som var. Dette trigget nysgjerrigheten til to gamle og avdanka plankekjørere som bare var nødt til å ta redaksjonsmøtet i en av Ringen Kinos aller minste saler. Salstørrelsen hadde lite å si, da vi var alene i salen. (Det må legges til at visningen var klokken 14.45). En tom kinosal er helt perfekt for å anmelde film, for her kunne nemlig de to karene bolte seg fritt med høylytt diskusjon og sjokoladespising.

Vi er selvsagt godt kjent med det Field Productions har gjort tidligere, og vi innrømmer tidlig at Supervention er en film vi har gledet oss til. Den niende filmen i rekken fra gutta kan jo ikke slå feil, og vi legger den eldgamle ski/snowboard feiden til side, og gleder oss over fantastiske bilder i det som må sies å være tidenes råeste intro på en ski eller snowboardfilm. Musikken, bildene, stemningen og ikke minst kjøringen gjør at nettopp introen er delen vi sitter lengst og diskuterer.

Via VGTV har vi fulgt Supervention en stund allerede, og Field Productions har rukket å bygge opp et ganske heftig forventningspress til seg selv. Vi synes de innfrir. Vi har også lest at flere medier har reagert på at de ikke synes den er dokumentarisk nok, det er bare tull synes vi. Supervention dokumenterer livet som skikjører og er mer ærlig enn mye annet vi har sett.

Med Supervention føler vi Field Productions virkelig setter Norge på kartet, selvom de besøker Canada, Stockholm, Barentsburg osv. i filmen er det klippene fra Lyngen vi liker best. Ja, 50cm med nysnødd pudder i Alaska ser også veldig kult ut, men det er noe med at Lyngen er mer oppnåelig for "mannen i gata".

Sogndal ser ekstremt hyggelig ut

Sogndal ser ekstremt hyggelig ut

Det skal legges til at vi ikke er spesielt glade i railkjøring, men hvis du klarer å se hele Supervention uten å bli imponert over pågangsmotet til Jesper Tjäder, eller den målrettede jobbinga for å ta den berømte "døds-railen", da har du rett og slett gått inn i feil sal.

Alt i alt er dette en ekstremt feelgood film som får oss til å ønske at det var januar og at nysnøen akkurat hadde falt. 

Vi er heller ikke fan av å anmelde filmer, så derfor ser vi ikke på dette som en anmeldelse. Vi har kun sett filmen en gang (vi satser på at det blir fler), og vi unngår samtidig å dele ut terningskast. Med denne teksten håper vi på at du kommer deg ut til nærmeste kino for å se denne filmen, eventuelt at du venter til desember og kjøper filmen på iTunes (Du kan også forhåndsbestille Blu-Ray her). 

 

 

Annonse

Brukernes snøkommentarer fra mobil

Vaset +

186 dag(er) siden - Vaset.

Stranda Skisenter +

Tynt lag pudder oppå skare i skyggen, myk vårsnø (20-30 cm) i solsiden.

186 dag(er) siden - Stranda Skisenter.

Pudder 6cm
Gaustablikk - Gaustatoppen +

Perfekte forhold, både i bakker og været sist helg

203 dag(er) siden - Gaustablikk - Gaustatoppen.

Vårsnø 0cm
Myrkdalen - Voss +

Herlige forhold i vinterferien 2017. Godt preparerte løyper og akkurat passe mye folk. Ingen kø.

225 dag(er) siden - Myrkdalen - Voss.

Maskinpreparert 5cm
Beitostølen +

229 dag(er) siden - Beitostølen.

Preparert pudder 0cm

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!