Konkurransen er en AFP (Assosiation of freeski proffessional) konkurranse som er åpen for alle internasjonale utøvere innen freeski og jibbing.
- AFP er det samme som FIS, men kun kommersielle konkurranser. AFP har 4 nivåer/4 rangeringer som det gjennomføres konkurranser i. Bronze, Sølv, Gull og Platinum. Iceland winter games er i år et sølv-event men vil fra neste år bli gull eller platinum, forteller  Paal Gulliksen fra Iceland Winter Games. 

Konkurransen er i en gren som heter slopestyle, det vil si at utøveren kjører på hopp og rails i en løype.
- Dommerne bedømmer dette med karakterer fra 1-100 poeng. Slopestyle er helt klart den største grenen innen freeski/jibbing. Slopestylecoursen vi setter opp på Island består av 6 elementer, 3 rails og 3 hopp, forklarer Gulliksen.

Island ble valgt pga. at det er et naturlig stoppested for amerikanske utøvere som kommer til Europa og europeiske utøvere som reiser til USA.
- Videre er Island et fantastisk land å dra på skiferie til. Mange fine alpinbakker og utrolig mage flotte pudderspots. Etter å ha blitt bedre kjent med Islendingene er det et folkeslag som er "ståpå" mennesker og har en stor driv og gjennomføringskraft i seg. Det å kunne jobbe med slike mennesker er utrolig moro, sier Gulliksen.
- Meningen med å legge denne konkurransen dit var som sagt at normalt fløy man over Island, men nå ønsker vi at amerikanere og europere stopper opp der før de flyr videre til sin destinasjon i Europa eller US, sier han.

Med Paals 14 år i konkurransebransjen har vi stor tro på dette eventet.
- Jeg startet med å bli en del av Snowstock som er et årlig event i Kongsberg, videre har jeg vært en del av det som skiforbundet kalte Skimania. Når dette ble aviklet i 2006 startet jeg i 2007 en cup som heter Norwegian Open som jeg fortsatt driver. Norwegian Open er et AFP sølv event-cup rundt om i Norge. Jeg har også hatt en liten finger med i en del store europeiske konkurranser. Videre har jeg sittet i en arbeidsgruppe i FIS for å utvikle freestyle og lover og regler i denne sporten, legger han til.

Mer informasjon om konkurransen kan du finne her.