Et norgesmesterskap med trivsel i fokus. Der resultatene teller like mye som hvilke klær du har klart å grave frem fra klesskapet på hytta. Der moderne regler ikke teller. Der utøverne må være over 25 år, samt kjøre på 20 år gammelt utstyr. Dette er en kort oppsummering av årets Oldboys norgesmesterskap.

(Se bilder og video i bunn av artikkelen)

Her er det ikke kongepokal til vinnerne, eller FIS-godkjente dommere. Her er det gode venner med en felles hobby, snowboarding.

Oldboys NM har holdt det gående i elleve år, og deltakergjengen blir større for hvert år som går. Her er det alt fra mannen i gata, til gamlegutta som formet sporten.
- Det kule med Oldboys er at du får se alt fra folk som nylig har vært aktive konkurransekjørere, til slike som Kim Christiansen, som har deltatt i tre OL, forteller primus motor, Rune Lundsør.

Over høyttaleranlegget spilles det gammel rock, og i halfpipen er det neonfarger som gjelder. Brettene som brukes kunne like gjerne vært på musem, og noen av de er faktisk hentet fra veggene på norges første snowboardmuseum. Heisen i anlegget brukes veldig lite, og de aller fleste "haiker" halfpipen, eller går opp, som det heter på godt norsk.
- Vi prøver å beholde autensiteten ved å gjøre alt på gamlemåten. Derfor bruker vi gamle brett, gamle klær, og vi går opp pipen. Akkurat slik vi gjorde i våre glansdager, gliser Lundsør, som selv var på landslaget i en årrekke.

Marius Kromvoll fra Oslo gikk av med den gjeveste seieren i banana group. Han var strålende fornøyd etter seieren.
- Jeg blei så sjokka, rørt, ydmyk og euforisk glad at jeg fikk tårer i øya - det er den største æren jeg har fått noen gang, sa han etter premieutdelingen. 


Resultater:

Kvinner - Banana group
1. Christel Thoresen
2. Åshild Moldskred
3. Torunn Opseth Bjerve

Menn - Banana group
1. Marius Kromvoll
2. Kim Christiansen
3.  Julius Ødegaard