Palmehelgen har startet vått og grått mange steder i landet. Været på mandag vil bære preg av å være en overgangsdag, og i vest blir det avtagende nedbør utover dagen. På Nord-Vestlandet og i Trøndelag synker temperaturene igjen, og nedbøren kan derfor komme snø i lavlandet. 
– Det er forbigående, men det kan bli litt slush-aktig. På kysten ved Jæren kan det bli storm, så de som er ute i båt denne dagen må holde seg informert og værutviklingen, sier Aabrekk. 

Les også:
Tre skianlegg på tretti minutter
Advarer mot betydelig skredfare i påskefjellet
Se hvor det er påskeføre

Foreløpig ser det ut til at tirsdag og onsdag er det sikreste kortene så langt i påsken.
– Det er et høytrykksområde som nærmer seg landet vårt på mandag, og slår til på tirsdag. Det vil dekke hele Sør-Norge. Da blir det godværsdager og lite vind. Finner du deg en lun krok så blir dette deilige dager for mange, sier Aabrekk. 

Temperaturene i vest vil ligger rundt ti grader, og på Østlandet vil de bli noe høyere. 
I nordlige deler av landet vil det være veksle mellom opphold- og bygevær. Her er temperaturene rundt fem plussgrader på dagen.  

Se også:
Værmelding for Norge
Snøvarsel i Norge

Uklar påskehelg
Påskens helligdager er det ifølge meteorologene svært vanskelig å si noe om.
– Det blir en masse vær framover. Det er uvanlig, og ikke typisk vårvær. Det minner nesten mer om høsten, sier Aabrekk. 

Onsdag vil det igjen begynne å regne i vest, men det er uklart om det fortsetter.
– På skjærtorsdag, langfredag og påskeaften spriker prognosene voldsomt. Det kan både bli sol og deilig, men også en del nedbør. Vi må vente til det nærmer seg, sier Aabrekk til Storm.no.