Røldal Skisenter ønsker å takke alle gjester for i år, nok en flott skisesongsesong er over. I en vinter som var preget av snømangel mange steder, har igjen Norges mest snøsikre skisenter garantert for snøglede fra november til mai. I vinter har vi hatt besøk av ca 61.000 gjester. Besøkstallet er sju prosent lavere enn fjorårets rekordsesong, og heisomsetningen ser ut til å ende på ca 12,5 millioner. Vi er meget fornøyd med besøkstallene, særlig med tanke på at vi har hatt en del uvær og stengte heiser i høysesongen. De ivrigste besøkende klarte 82 skidager i skianlegget i vinter, og heisene har fraktet gjestene totalt 568.919 turer opp i anlegget.

 

Snøen viste seg allerede første september, og ivrige entusiaster startet skisesongen samme dag. 10 november var snøproduksjon i gang, og tråkkemaskinene ute på ”vinterbeite” for første gang. 23. november åpnet anlegget med en halvmeter natursnø. Kveldskjøringen startet opp 10. desember, og i tide til juleferien var hele fallhøyden åpnet. Januar bød på østavind, og en god del dager uten drift på de øverste heisene grunnet uvær. Snøværet fortsatte utover store deler av vinteren, og halvparten av dagene i februar og mars fikk vi over 10 cm nysnø.

 

8 mars gikk tidenes andre Røldal Rett Ned av stabelen, og de nye rekordene fra varden til Hordatun lyder på 6.05 (Haakon Skeie Solberg) og 7.26 (Rut Undheim). 23 mars arrangerte vi tidenes første norgesmesterskap i snowracer, samtidig som store deler av skisenteret nesten snødde ned. Siste uken i mars bød på drømmevær, flotte forhold og Junior NM i frikjøring i Saudasvingen. At Røldal er et frikjøringseldorado er tydelig, lokale barn og unge vant 4 av klassene. Mange skoler besøkte oss for første gang denne sesongen, og vi ønsker alle hjertelig velkommen tilbake. 26 mars var over 1.000 skoleelever på ski samtidig hos oss.

 

Med april kom Tjoaminnerennet og Røldal Ned Opp, og Leif Kristian Haugen etablerte ny rekord ned Norges lengste utforrenn på 9 minutter og 3 sekunder. Harald Arnesen gjentok fjorårssuksessen i Røldal Ned Opp, og Tuva Staver Toftdal fulgte opp med seier blant damene, dermed ble det dobbeltseier til IL Heming.

Mens flere anlegg måtte stenge eller ty til alternativ transport grunnet snømangel, var det godt over 5 meter snø i øvre del av skisenteret ved inngangen til påsken, flere steder langs Nutheisen var snødybden over 12 meter.

 

Høytidsdagene i påsken var klassiske drømmedager, med strålende sol, godt føre og lite vind. Langfredag 2014 ble ny besøksrekord satt med over 3000 gjester i anlegget.

Røldal Freeride finalen gikk i tredjerenna helgen etter, og som alltid fikk tilskuerne se en fantastisk frikjøringsoppvisning av verdenseliten. Omtrent 2000 mennesker fant veien til årets finaler, der Torgrim Vole igjen stakk av med den gjeveste seieren.

De siste to ukene har flere landslag ligget i fartstrening i Røldal. Føret og været har vært tilnærmet optimalt for trening, frikjøring og i nedfartene. Avslutningshelgen bød på fine forhold og perfekt vær og føre.

 

Røldal Skisenter vil takke alle som bidrar for å gi våre gjester en fin opplevelse i Røldalsfjellene: Bedriftene i Røldal Reiselivslag, Seljestad og Røldal løypeselskap, Idrettslagene, Røldal Freeride, Odda Kommune, Toyboys Productions og mange flere. Den største takken går til alle som besøker oss igjen og igjen, som gir oss motivasjon til å utvikle Røldal skisenter videre til å bli det beste anlegget i Norge for deg som vil bli bedre på ski/snowboard.

Vi sees igjen i November, takk for i år!