Snowboard og skibagene Douchebags er ikke et nytt fenomen her i landet. Merket ble påtenkt allerede i 2009 da Truls Brataas og den legendariske skikjøreren Jon Olsson surfet på Vestlandet og begynte å diskutere skireiser og bager de brukte. Dette var starten av eventyret Douchebags.

Fra historien i bølgene på Vestlandet til et kontor på Grünerløkka i Oslo. Plutselig en dag lå det en "Slim Jim" og en "The Douchebag" på kontoret, i tillegg til en "Base 15L" til å ha alt mulig rart oppi. Det første vi ser er at dette er noe helt annet enn bagene vi er vant til. For det første er designet noe helt annet, og ski og snowboardbagene ligger sammenrullet som en liten ball. Javel, tenker vi og ser litt nøyere på varene. Plutselig skjønner vi hvor genialt dette produktet er, og hvorfor de vant en designpris på ISPO i 2014.

Men vi skal ikke bare snakke om designet på bagen som kjørere som Pia Nic Gundersen, PK Hunder og selvsagt Jon Olsson, men vi skal snakke om hvordan bagene og sekken er i bruk.

Foruten ski og snowboardbagen Slim Jim og The Douchebag har Douchebags også flere ulike sekker og bagger. Det fine med disse er at de kan festes på brettbagen for enklere transport f.eks igjennom flyplassen eller steder du må gå langt. Dette er noe jeg personlig har savnet ved andre bager, så jeg ble veldig glad da jeg så at Douchebags tilbyr dette.

Sekken vi har testet rommer 15 liter og er akkurat stor nok til å bruke som håndbaggasje på fly. Her får du med deg det aller meste. Den veier 1,1kg og har et ytre skall av polyester.

The Douchebag er en stor ski/brettbag som kommer i utførelsene grå, hvit og sort, samt en limited edition (og sannsynligvis utsolgt) Field Productions edition. Bagen veier 3,8kg og er 200cm lang på sitt lengste. Det vil si at her er det plass til både ski og brett, eller to par ski om du vil ha med det. Jeg reise med to snowboard, to sett bindinger og endel klær i bagen og må si at den fungerte helt perfekt til mitt bruk.

Espen i Skiinfo testet Douchebags Slim Jim, som er intet mindre enn verdens letteste skibag med hjul. Denne bagen gjør oppbevaring og frakting av ski til en lek og er egentlig bare en lettere versjon av den mye større The Douchebag som vi brukte til snowboard.
- Slim Jim er den beste skibagen jeg har hatt. Bare det å kunne trille skiene igjennom flyplassen er en veldig god egenskap denne bagen har. Når den i tillegg er verdens letteste sier det seg selv at det er lett å bli fornøyd. En annen ekstremt positiv ting er at den tar utrolig lite plass når du ruller den sammen etter bruk. Den er jo mindre enn en normal ryggsekk og ekstremt lett å rydde bort. Stort pluss, sier Espen.
- Bagen har godt med plass og rommer alt jeg trenger på tur. Hvis jeg skulle reist med f.eks et par alpintski og et par telemark ville jeg vurdert en "The Douchebag" som igjen rommer mye mer, legger han til.

 

Hva ble testet?

Produktnavn: The Douchebag 
Pris: 1.999,- kr hos Douchebags

Produktnavn: Slim Jim
Pris: 999,- kr hos Douchebags

Produktnavn: Base 15L  
Pris: 999,- kr hos Douchebags

 

Testet i:
- Kjøretur Oslo - Voss
- Flytur Oslo - Strandafjellet
- Flytur Oslo - Ischgl