Kirketaket er en relativt kjapp og lett klassiker ved Isfjorden i Møre og Romsdal, som byr på fantastisk fin skikjøring og utsikt fra nesten 1500 meter over havet. Dette er med god grunn en av de mest populære og hypigst besøkte toppene i Romsdalsområdet.

Ikke langt fra Molde, og bare noen kilometer fra Åndalsnes og enden av Romsdalen, ligger bygda Isfjorden omkranset av høye, kvasse fjell. Kirketaket er en av toppene som egner seg aller best for toppturer på ski, både på grunn av tilgjengeligheten, utsikten og ikke minst selve skikjøringen. Her får du totalt over 1300 høydemeter hvorav 1000 innebærer perfekt sammenhengende passe bratt skiterreng.

Utsikten fra toppen er i seg selv verdt å slite seg oppover i 4-5 timer. Her ser du vidt utover de fantastiske Romsdalsalpene med fjorden langt under deg. Selv den mest erfarne norske fjellmann kan nok ikke unngå å la seg fasinere av hvor spektakulær denne utsikten faktisk er. Men etter utsikt, nasjonalromantikk, en god bunke skrytebilder, varm og kald drikke, kvikklunsj og appelsin er det tid for den virkelige belønningen; nedturen.

Den lange, brede og åpne siden nedover ryggen fra toppen av Kirketaket er den som sikrer dette fjellet en plass på den norske topp(tur)listen. Den er noe brattere i toppen, og så holder den jevn, ideell bratthet sammenhengende i mange hundre høydemeter. Her er det nok mange som må stoppe opp både en og to ganger på vei ned, men det er like greit, for her ligger alt til rette for å knipse fantastiske skibilder av turkameratene sine.

Kirketaket er en veldig grei topptur som det er lett å finne riktig rute på, men en skal være observant på toppen der det er bratt nok til at det kan gå skred, samt ikke minst på den overhengende skavelen langs toppryggen. Der gjelder det som alltid å være 100% sikker på at man legger sporet godt inne på fast grunn. Husk at det kan gå skred som tar med seg snø som ligger langt inne på fast grunn. Det finnes også flere alternative nedkjøringsruter for de mer erfarne.