Av de norske «storbyene» er det ingen som slår Tromsø når det kommer til bynære toppturmuligheter. Innenfor mindre enn en halvtimes kjøring fra Tromsø sentrum er mulighetene allerede ganske enorme, og Kattfjordeidet på Kvaløya er kanskje det aller beste utgangspunktet.

Skittentind er den moderne klassikeren blant toppturfjellene rundt Tromsø. Med 1042 meter er den blant de høyeste i området, og kanskje den aller mest populære skitoppen. Startpunktet på 150 moh på Kattfjordeidet gir god snøsikkerhet hele veien fra parkeringen. Oppstigningen er effektiv og man kommer fort opp i alpint terreng som byr på fantastisk skikjøring. Normal tid for turen er rundt fire timer.

Utsikten fra toppen av Skittentind går det ikke an å klage på. På den ene siden ser du innover mot Tromsø med ikoniske Tromsdalstind i bakgrunnen, og på en god dag kan du skimte Lyngsalpene i horisonten. På den andre siden ser du rett ned i fjorden og over på de bratte fjellvegene som stuper ned fra tindene på den andre siden. I tillegg kan du speide over på toppene på Kattfjordeidet og plukke ut linjer for flere dager med nye bestigninger og nedkjøringer på kloss hold. 

Dette er en tur som passer for alle toppturentusiaster, der den vanlige ruten normalt ikke er skredutsatt og uten særlig bratte partier. Den store, åpne bakken ned fra toppen gir flere hundre høydemeter med ubrutt kjøring. Turen byr på variert kjøring så og si helt tilbake til bilen.

Det finnes også mange alternative nedkjøringsmuligheter, og Skittentind kan gjerne inkluderes i en travers over flere av toppene på Kattfjordeidet, men terrenget blir straks mer seriøst og skredutsatt så snart en tar av fra normalruten.